Bewoners Nickerie, Coronie en Saramacca krijgen rampen management training

In de hele wereld hebben landen te kampen met gevolgen van klimaatverandering.Een delegatie uit Suriname, met president Chandrikapersad Santokhi, was in november in Egypte om de VN Klimaattop COP27 bij te wonen. Daar werden essentiële issues besproken ten aanzien van het klimaat en klimaatverandering.. 

Opmerkelijke klimaatverandering

Vroeger was er daadwerkelijk sprake van een grote regentijd en een grote droge tijd. Vandaag de dag is er nauwelijks nog verschil te merken, alle dagen lijken volgens burgers hetzelfde. “Het is moeilijk uit te maken”, zegt Georgine tegen de redactie van Dagblad Suriname. “Ik kan nu echt niet vertellen in welk seizoen we nu zitten.”

Bewustwording en capaciteitsversterking 

In het kader van bewustwording houdt het Rampen Management een driedaagse training in Nickerie, die 13 december van start is gegaan. Deze training, met als doel capaciteitsversterking van de districtscommissariaten Nickerie, Coronie en Saramacca, wordt gehouden in de districtszaal te Nickerie. 

Het Nationaal Coördinatie Centrum voor Rampenbeheersing (NCCR), het United Nations Population Fund (UNFRA) en de Global Climate Change Alliance Suriname Adaptation (GCCA) phase 2 Project, werken samen tijdens deze driedaagse training.

De participanten (vooral bestuursambtenaren) zijn afkomstig uit de districten Saramacca, Coronie en het gastdistrict Nickerie. Bij de start was, naast de trainers kolonel Jerry Slijngard en Haidy Malone, ook districtscommissaris Senrita Gobardhan aanwezig.

GW

error: Kopiëren mag niet!