Dierenwelzijn tijdens de feestdagen

Het welzijn van dieren rond de feestdagen is een jaarlijks terugkerend zorgpunt. Veel dierenliefhebbers ontfermen zich over hun huisdieren door ze bijvoorbeeld binnen te houden tegen de knallen van het vuurwerk, of om extra beschutting te creëren.

Maar, nog lang niet iedereen ziet een huisdier als een gezelschapsdier. Dat besef komt maar langzaam op gang. Dit bevestigt ook Sandra van der Linden, de beheerder bij de Stichting Dierenbescherming Suriname. 

De mensen die wel de extra stap voor hun dieren willen zetten, in dit geval voor honden en katten, kunnen homeopathische tabletten en druppels bij de speciaalzaak kopen die de dieren helpen tot rust te brengen. “De Bartbloesemdruppels helpen de honden om beter tot rust te komen tijdens het onweer en met name het vuurwerk.” 

De beheerder wijst erop, dat het raadzaam is om twee weken van te voren met de kuur te beginnen. Ook adviseert zij om met de dierenarts te overleggen. Het blijkt dat dierenliefhebbers ook CBD olie gebruiken voor hun honden en katten.

“Het werkt als een antibiotica en pijnstiller maar ook als rustgever”, zegt Van der Linden.

RB

error: Kopiëren mag niet!