Man (50) berooft op listige wijze een 71-jarige vrouw bij AZP

Agenten van de afdeling Algemene Surveillance Dienst (ASD) van het Korps Politie Suriname hebben op vrijdag 9 december de 50-jarige verdachte C.N. bij het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP) aangehouden. De verdachte werd ter voorgeleiding overgebracht naar het politiebureau Centrum.

De man wordt ervan verdacht op listige wijze een bejaarde vrouw op donderdag 8 december van haar halsketting en ring van geel metaal, een groot geldbedrag in SRD en een mobiele telefoon te hebben beroofd. 

De 71-jarige vrouw D.K. deed diezelfde dag aangifte bij de politie van het ressort Centrum. De vrouw zei tegen de politie dat zij op 8 december door haar dochter was afgezet bij het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP), waar zij op de poli haar hechtingen van een operatie moest laten verwijderen. Toen de vrouw het gebouw van het AZP binnenliep werd zij plotseling benaderd door een man die aangaf haar te zullen begeleiden. 

Bij de arts zei de man dat de vrouw zijn oma was. Na de behandeling bij de arts liep de bejaarde vrouw naar buiten en zag tot haar verbazing de man buiten met haar tas zitten. Ze vroeg hem naar haar tas en zag dat alles nog in haar tas was. Hij begeleidde de vruw vervolgens naar buiten en toen de vrouw hem aangaf dat ze door haar dochter zou worden opgehaald, duwde hij de vrouw in een lijnbus. De vrouw moest helemaal achterin in de bus gaan zitten, waar de man haar sieraden van haar lichaam weghaalde. Op een bepaald moment stapte de man met de vrouw nabij een stoplicht in het stadscentrum uit de bus en bracht haar naar het Issa Sivaplein, waar hij de vrouw ook nog eens beroofde van haar overige spullen.

De vrouw ging 9 december weer naar het AZP en herkende de daar de man die haar had beroofd positief. Zij riep om hulp en de bewaking van het AZP, die daarop reageerde, hield de verdachte staande. Agenten van de ASD die toevallig ter plekke waren, sloegen de man in de boeien. De buitgemaakte zaken zijn niet op hem aangetroffen.

Na overleg met het Openbaar Ministerie is de verdachte door de politie in verzekering gesteld.

error: Kopiëren mag niet!