Hosselen op weg naar de komende feestdagen

De voorbereidingen naar de feestdagen toe zijn reeds in volle gang. De meeste mensen zijn nog bezig met inkopen doen voor de keuken of voor een geschenk. “Tussendoor een hapje en een drankje nemen komt heel handig uit”, zegt een moeder die met haar twee kinderen in de stad loopt tegen een redactrice van Dagblad Suriname. 

“De kinderen gaan nog niet naar school en hebben plotseling of vaak genoeg honger als zij voorbij een zaak gaan waar eten wordt verkocht. Daardoor zijn de meeste fastfood restaurants heel druk op deze dagen. In de middag is het wel een beetje rustig, maar rond de ochtend en de tijd dat de school uitgaat heb je wel een drukte”, zegt een werknemer van een van die fastfood restaurants. 

“Daarnaast zijn er ook kleine tentjes langs de straten die meedoen met de verkoop. De meeste van ze waren te zien tijden de Srefidensi-viering, zij verkochten toen klaar gemaakte koto’s en de bijbehorende hoofddoek, de angisa. Het is niet zo verstandig kleren te kopen langs de weg. Voor de kerstdagen komt het toch een beetje goed uit”,  zegt een kleine ondernemer.

“De verkoop gaat zo niet draaien, maar door eten te verkopen komt het de meeste van ons toch wel goed uit. Je hebt ook wel stands waar men terecht kan voor snacks, zoals gestoofde vruchten, vruchten op azijn en koeksoorten. Ook zijn velen op het idee gekomen om tassen en schoeisel te verkopen. Zo verdienen wij dan in plaats van thuis te zitten”, zegt een moeder van vijf.

“Mijn man werkt en om het een beetje te vergemakkelijken, probeer ik ook een handje te helpen bij het huishouden door mijn talent. Deze kleine ondernemers doen al jaren mee met de verkoop en hopen dagelijks dat het beter wordt. Zo wordt gezien, dat wij het ook proberen door te hosselen”, aldus de kleine ondernemer.

TM

error: Kopiëren mag niet!