Onderwijsproces inmiddels gestart op Loka Loka

De minister van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur, Marie Levens, gaf op 8 november 2022 tijdens de Openbare vergadering van De Nationale Assemblee aan, dat één school nog niet gestart was in het binnenland. Het ging hierbij om de school op Loka Loka.

Naar zeggen van de minister staakten de leerkrachten die op O.S. Loka Loka te werk zijn gesteld. En zouden er hoogstwaarschijnlijk nieuwe leerkrachten naar dat gebied worden gestuurd. 

Ook werd gezegd dat de school opnieuw gebouwd zou moeten worden. Maar, in de tussentijd zouden er naar alternatieven gezocht worden om van start te gaan met de lessen. Aan het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur is gevraagd hoe het momenteel gesteld is hiermee. 

Volgens het ministerie zijn er geen nieuwe leerkrachten naar Loka loka. “Dezelfde oude groep is daar. Het onderwijsproces is al gestart en de leerlingen volgen al les. Loka loka is opgebracht voor nieuwbouw, maar in de tussentijd worden er noodzakelijke kleine reparaties uitgevoerd”, aldus het ministerie in een reactie tegenover Dagblad Suriname. 

SK

error: Kopiëren mag niet!