19-jarige fietser dodelijk aangereden door auto in Keizerstraat

De politie van het bureau Centrum kreeg dinsdag 6 december omstreeks 22.55 uur een melding van een aanrijding in de Keizerstraat, in het centrum van Paramaribo, tussen een auto en een fietser en dat er sprake was van materiële schade en persoonlijk letsel. Dit bericht het Korps Politie Suriname zondag 11 december.

Agenten van het politiebureau Centrum konden echter vanwege een overmachtsituatie niet gelijk uitrijden, waarop een ambulance via het Command Center werd ingeschakeld. De 19-jarige fietser Shaym Ausan, die niet aanspreekbaar was, werd overgebracht naar de Spoed Eisende Hulp (SEH) van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo. Bij aankomst daar bleek de jongen te zijn overleden. Een arts stelde officieel de dood van het Ausan vast.

De automobilist E.W. kwam omstreeks 00.50 uur in het politiebureau zei tegen agenten, dat hij en de fietser over de Keizerstraat reden. Zij kwamen vanuit de richting van de Fred Derbystraat en reden in de richting van de J.A. Pengelstraat. Op een bepaald moment slingerde de fietser, die voor reed, op het wegdek en toen de auto de fietser passeerde kwam de fiets tegen de rechterzijspiegel van de auto aan. De fietser moet daarbij de controle over de fiets hebben verloren en botste vervolgens tegen een elektriciteitsmast met voor hem het noodlottig gevolg. 

Door de botsing reed de auto tegen een een betonnenput, waarbij de rechtervoorvelg kapot ging. De fiets vertoont geen schade. De bestuurder, die niet onder invloed van alcohol verkeerde, is in het bezit van een geldig Surinaams rijbewijs.

Het lichaam van het Shaym Ausan is in opdracht van het Openbaar Ministerie door de politie ter obductie in beslag genomen. Het rijbewijs van de automobilist, die de vermoedelijke veroorzaker was van de aanrijding, is hangende het onderzoek ingevorderd. De zaak is overgedragen aan de Verkeers Unit van Regio Paramaribo.

error: Kopiëren mag niet!