FIFA-chef Gianni Infantino dringt aan op een staakt-het-vuren tussen Oekraïne en Rusland tijdens het WK

FIFA-voorzitter Gianni Infantino heeft een pleidooi gehouden voor een staakt-het-vuren in de oorlog in Oekraïne voor de duur van het WK 2022, en roept alle partijen op om het toernooi te gebruiken als een “positieve trigger” om naar een oplossing te werken.

Tijdens een lunch op dinsdag met leiders van de Groep van 20 (G-20) grote economieën op het Indonesische eiland Bali, zei Infantino dat het wereldkampioenschap van een maand, dat zondag in Qatar begint, een uniek platform voor vrede biedt.
“Jullie zijn de wereldleiders; jullie hebben het vermogen om de loop van de geschiedenis te beïnvloeden. Voetbal en het WK bieden jou en de wereld een uniek platform van eenheid en vrede over de hele wereld.”

Het WK vindt plaats van zondag tot en met 18 december in Qatar, het eerste land in het Midden-Oosten dat het toernooi organiseert.

Rusland bereikte de kwartfinales van het laatste WK in 2018, maar is uitgesloten van dit toernooi vanwege de invasie van Oekraïne. Oekraïne kwam dicht bij kwalificatie voor Qatar, maar verloor in juni in een beslissende play-off van Wales.

Infantino zei dat naar verwachting maar liefst 5,5 miljard mensen naar het toernooi van dit jaar zullen kijken, eraan toevoegend dat het een boodschap van hoop zou kunnen geven voor het bereiken van vrede.

error: Kopiëren mag niet!