Neymar Brazilië over toekomst WK: ‘Ik kan niet garanderen’ spelen op toernooi na Qatar

De Braziliaanse aanvaller Neymar heeft laten doorschemeren dat het WK in Qatar de laatste in zijn carrière zou kunnen zijn.

Neymar, 30, speelde in de afgelopen twee World Cups, maar moet nog een grote titel winnen met het nationale team.

“Ik speel alsof het de laatste is”, zei Neymar tegen Globo. “Ik praat met mijn vader, we praten altijd, om elke wedstrijd te spelen alsof het de laatste is, want je weet niet wat er morgen gaat gebeuren.

“Ik kan niet garanderen dat ik nog een [World] Cup zal spelen. Ik weet het eerlijk gezegd niet. Ik zal spelen alsof het de laatste is. Misschien speel ik er nog een, misschien niet. Het hangt ervan af. een coachverandering zijn en ik weet niet of die coach me leuk zal vinden.”

“Ik heb al een lange geschiedenis opgebouwd in het nationale team en ik wil het zeker goed afmaken”, voegde Neymar eraan toe.

Neymar, die op 18-jarige leeftijd zijn debuut maakte bij het seniorenteam, is twee goals verwijderd van het evenaren van de Braziliaanse topscorer aller tijden Pele.

Brazilië heeft geen wedstrijd verloren sinds de finale van de Copa America vorig jaar thuis tegen bittere rivalen Argentinië.

Neymar komt ook in prima vorm het toernooi binnen met 15 goals en 12 assists in 19 wedstrijden voor Paris Saint-Germain, maar zei dat hij niet op zoek is naar individuele glorie in Qatar.

error: Kopiëren mag niet!