Oud-directeur Staatsolie Jharap roemt Nederlandse expertise na bezoek Rutte

‘Ingezette verbetering van de relatie tussen Suriname en Nederland toejuichen’

Eddie Jharap, de succesvolle voormalige Staatsolie directeur, heeft via zijn Facebook-pagina zijn ervaringen gedeeld over Nederlandse expertise. Hij roemde zijn ervaringen in zijn decennialange carrière.

Jharap schrijft: “Geluisterd naar een goede, openhartige en bijna emotionele toespraak van de Nederlandse minister-president in de Nationale Assemblee van Suriname. Persoonlijk denk ik dat wij zijn komst naar Suriname en de ingezette verbetering van de relatie tussen Suriname en Nederland mogen toejuichen. Zelf heb ik tijdens mijn actieve carrière bij Staatsolie de relatie met de Nederlandse regering, Nederlandse banken, technologische instituten, advies-organisaties, persoonlijke adviseurs, leveranciers en  medewerkers bij de opstart en opbouw van Staatsolie geweldig positief en joviaal ervaren.”

Jharap is zelf ook, net als onder andere president Chandrikapersad Santokhi en vele andere deskundigen in het land, afgestudeerd aan Nederlandse onderwijsinstituten.

De Nederlandse premier Mark Rutte sloot zijn tweedaagse bezoek op 13 september aan Suriname af met een rondleiding door de Surinaamse Brouwerij, vergezeld van president Chandrikapersad Santokhi.

error: Kopiëren mag niet!