Inbrekers verrassen parlementariër Girjasing

Inbrekers hebben dinsdagavond de Commewijne-parlementariër Sheilendra Girjasing verrast. Het DNA-lid dat net thuis aankwam na zijn dochters op bijles te hebben gezet, merkte op dat de huisdeur open was. In eerste instantie dacht Girjasing dat hij zelf de deur open had laten staan, maar toen hij het slot op de grond aantrof en ook nog gestommel hoorde boven, drong het tot hem door dat er iemand in huis bevond. ‘Het eerste wat ik deed was gelijk roepen naar de wacht, niet wetende dat hij allang gekneveld met een doek op de mond door een andere inbreker in de gaten werd gehouden’, zegt Girjasing. Hij zegt dat het heel eng was zo thuis aan te komen. Toen hij liet merken dat hij thuis was, probeerde de inbreker via het dak weg te rennen. Ook de andere inbreker zette het op een lopen, maar beiden werden in de kraag gevat door buurtbewoners die hun hadden omsingeld en eerst een paar rake klappen uitdeelden voordat ze werden overgedragen aan politie Meerzorg. De politie van Meerzorg bevestigt dat er een aangifte van inbraak is gedaan. De zaak is momenteel in onderzoek.
Girjasing vermoedt dat er een politiek spel zit achter de inbraak. In de eerste plaats heeft de inbreker die zich in huis bevond, niets meegenomen. ‘Er lagen geld, sieraden, laptops, Ipads en zonnebrillen in huis, maar de inbreker is deze spullen voorbij gelopen en rommelde in mijn slaapkamer. Ik denk dat hij op zoek was naar iets, of iets was komen zetten. Ik weet het niet, maar het enige wat in mijn gedachten opkwam, is mij afvragen wat die inbrekers in mijn huis deden’, aldus Girjasing.
Toen buren aan de inbrekers vroegen wat ze waren komen doen, antwoordde één van ze dat hij naar het huis van Girjasing is gestuurd. ‘Na Girajsing tang djaso toch’, vroeg de man. De inbreker merkte op dat hij zomaar naar ‘die man’ (een opdrachtgever) heeft geluisterd. ‘Deze verklaring hebben de inbrekers ook aan de politie gegeven.’ De parlementariër is de buren erg dankbaar. Ongeveer 80 tot 90 mensen zijn hem gelijk te hulp geschoten. Ook is hij blij dat toen het incident zich plaatsvond, zijn dochters niet thuis waren. Girjasing vindt het jammer dat jonge kerels die horen te werken, overgaan tot criminele daden. Hij vindt het een laffe daad van de inbrekers dat zij de wacht hebben geslagen, voordat ze hem hebben gekneveld. ‘Mijn wacht is een man van tegen de 60. Hij verkeert in een shocktoestand en moest naar de arts om behandeld te worden.’ De parlementariër wacht het onderzoek af en pakt de draad weer op. ‘Ik laat me niet bang maken door dit soort tuig.’ Vandaag vertelt de politie meer over het onderzoek dat gaande is.

error: Kopiëren mag niet!