De Surinaamsche Bank breidt internationaal netwerk uit

De Surinaamsche Bank en UnionPay (de bankcard company van China) hebben op 29 november 2012 op het hoofdkantoor van UnionPay in Shanghai, China een overeenkomst getekend voor het starten van een ATM Acquiring business in Suriname. Met het ondertekenen van deze overeenkomst is het vanaf begin volgend jaar mogelijk om op alle ATM’s van DSB de UnionPay credit, debit en prepaidkaarten te accepteren. De heer Wang, vice president UnionPay International, geeft aan dat DSB, de grootste en oudste bank in Suriname met het meest uitgebreide ATM en POS netwerk, een perfecte partner is voor UnionPay. Met het ondertekenen van de overeenkomst wordt UnionPay in 136 landen buiten China geaccepteerd. Hiermee wordt invulling gegeven aan de toenemende vraag van China voor het accepteren van hun betaalkaarten in het buitenland voor zaken, reizen en studie.
UnionPay is binnen 10 jaar uitgegroeid tot de grootste bankcard company in de wereld. Op dit moment zijn er al 3.2 miljard UnionPay-kaarten uitgegeven en worden deze kaarten geaccepteerd in 135 landen. Het accepteren van deze kaarten zal het international betalingsverkeer tussen China en Suriname verder vergemakkelijken.
De heer Proeve, CEO van DSB, geeft aan dat met het ondertekenen van deze overeenkomst wederom een internationale samenwerking met een bedrijf van wereldformaat is bezegeld. Deze samenwerking, die in nauw overleg met Southern Commercial Bank Suriname tot stand is gekomen, past volledig in de strategie om gezamenlijk specifieke marktsegmenten te bedienen. Hij bedankt UnionPay, de medewerkers van Southem Commercial Bank Suriname alsook zijn medewerkers voor het feit dat in een betrekkelijk korte tijd deze dienst mogelijk is gemaakt.
Partijen hebben afgesproken dat in het eerste kwartaal van 2013 deze dienstverlening wordt uitgebreid met het accepteren van de UnionPay betaalkaarten bij merchants die over een DSB POS-apparaat beschikken. In de loop van 2013 zal vervolgens gewerkt worden aan het lokaal kunnen uitgeven van UnionPay betaalkaarten. Uitgifte van deze kaarten zal aan onze klanten de mogelijkheid bieden om “plastic” betalingen in het verre Oosten (China en India) te kunnen verrichten alsmede ook e-commerce transacties van bedrijven die UnionPay kaarten accepteren.
 

error: Kopiëren mag niet!