Neef berooft neef

De familie Premcharan te Corantijnpolder werd afgelopen maandag  op klaarlichte dag beroofd van alle waardevolle spullen. De schoondochter K. vertelt dat zij rond 11 uur bezig was in de keuken. Plots zag zij een neef van haar echtgenoot op het erf. Hij vroeg aan haar of haar man thuis was. Hierop antwoordde K. dat haar echtgenoot even weg was, maar dat hij niet lang zou wegblijven. Hij rende de trap op naar boven en vroeg aan de schoonmoeder van K. waar haar man en zoon waren. Ook die gaf te kennen dat zij niet thuis waren. K. die nietsvermoedend bezig was met het wassen van een pot rijst, werd plots van achteren gegrepen. Haar mond werd omsloten met een hand en zij werd de badkamer ingesleurd. Zij werd aan handen en voeten gekneveld. Ook haar schoonmoeder werd niet bespaard. Zij kreeg een slag met de kolf van een pistool. Haar schoonzuster die ten tijde van de beroving ook in huis was, moest op haar buik met haar gezicht gedrukt in een kussen liggen. K.vertelt dat zij twee rovers heeft gezien, maar volgens haar schoonmoeder was er een derde bij. De rovers hebben onder meer sieraden, geld, een kluis, een mobiele telefoon  en een laptop meegenomen. Volgens de familie zijn de rovers ingelicht door de neef. Hij is geen onbekende van de politie. Hij is eerder aangehouden geweest in verband met een roofoverval van een goudsmid op de markt.
Volgens K. zijn twee van de verdachten aangehouden en zijn de twee voertuigen waarmee zij de daad hebben gepleegd in beslag genomen. Twee van de rovers onder wie de neef zijn voortvluchtig. K. zegt dat zij heel angstig zijn, omdat het familielid heeft aangegeven terug te zullen komen. Hij was ongemaskerd, omdat naar zijn zeggen hij voor niets en niemand bang is.
Dit geval heeft voor een familievete gezorgd. De vermoedelijke tipgever en dader kon niet bereikt worden voor commentaar.

error: Kopiëren mag niet!