Distributieplan Dienstwatervoorziening fiasco geworden

Het distributieplan van de Dienst Watervoorziening van het ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen voor het district Commewijne is een fiasco geworden. Na ruim een maand is het de Dienst Watervoorziening nog steeds niet gelukt om het waterprobleem in dit district op te lossen. Ruim een maand terug hield het afdelingshoofd,Marlon Oosterling, een bijeenkomst met onder andere de districtscommissaris van Commewijne, Ingrid Karta-Bink, de parlementariërs Jenny Warsodikromo, SheilendraGirjasing en leden van de districtsraad, waarbij hij groots de aankondiging deed van een harde aanpak van het waterprobleem. Met name zouden de stations worden ge-upgrade, zodat er meer water gehaald kon worden voor de huishoudens.
Ook zou de dienst eenmaal vierentwintig uur draaien, waarbij de manschappen van het ministerie van Defensie en het Korps Brandweer Suriname ook een handje zouden helpen. Geen van deze actiepunten zijn tot nu toe uitgevoerd. De klachten van de burgers nemen toe en dagelijks wordt er melding gemaakt van watertekort. Dat melden de dr- en rr-leden en ook de plaatselijke bevolking. Het probleem in dit district is ook nog groter geworden. Waren er een maand terug vijf vrachtwagens die water leverden, vandaag rijden er maar drie rond, omdat twee zijn uitgevallen.
De districtscommissaris van Commewijne, Ingrid Karta-Bink, beaamt dat het probleem van water nog niet is aangepakt zoals het was aangekondigd.  ‘Om de mensen toch nog te helpen, hebben we twee lijnen op het commissariaat opengegooid, zodat mensen die geen water krijgen zich kunnen registreren via de nummers 322260 en 322280. Aan het einde van de dag wordt de lijst gefaxt naar Oosterling en er wordt ook een kopie gestuurd naar de Dienst Watervoorziening. De volgende dag gaat het commissariaat na of de geregistreerden wel water hebben gehad. Wij proberen ook van onze kant een steentje bij te dragen’, aldus de dc.
‘Dit is water naar zee dragen’, zegt parlementariërSheilendraGirjasing. ‘Ik heb dit vanaf het begin zien aankomen, omdat het distributieplan bureaucratisch is. Vanaf het begin twijfelde ik of dit zou lukken. Ik krijg elke dag klachten binnen van burgers en heb Oosterling vaak hierop gewezen, maar de klachten houden niet op. Gezinnen blijven water ontberen en mensen worden overgeslagen’, aldus Girjasing. Doordat er weinig vrachtwagens ter beschikking zijn en ook geen manschappen krijgen huishoudens ook maar een durotank met water. Dit is bijlange na niet voldoende voor grotere gezinnen. Bink zegt dat er elk moment nog twee vrachtwagens ingezet zullen worden, omdat er pas nog twee zijn aangekocht. In totaal zullen er dan weer vijf vrachtwagens worden ingezet voor de distributie. Volgens Bink zou tien wagensideaal zijn.

error: Kopiëren mag niet!