Real Poerwo laat zich niet verassen door Rodan Flamingo wint openingswedstrijd

De ploeg uit Dessa, Real Poerwo heeft zich niet laten verrassen door de promovendus Rodan bij de opening van de Lelydorp Sport Bond-competitie. Real Poerwo begon de wedstrijd heel sterk en opende de score al in de 4de minuut. Het was de speler Gregory Misidjan die de score opende. Hij is overgekomen van Cura Boys. Na dit doelpunt herstelde Rodan zich goed en oefende vooral in de laatste 30 minuten veel pressie uit op het doel van Real Poerwo, maar de ploegen gingen de kleedkamers binnen mer een ruststand van 1-0 voor Real Poerwo.
In de tweede helft begon de ploeg uit Dessa weer fris en het was Sergio Karijopawiro die de score tilde naar 2-0 in de 55ste minuut. Rodan was na dit doelpunt helemaal in elkaar gezakt en bood geen tegenstand meer. Ook was duidelijk te merken dat de jongens van Acaribo niets hebben gedaan voor het begin van de competitie. Hun conditieniveau was zoek en over het wedstrijdritme kunnen we liever niet praten. Want de selectie maakte de ene blunder na de andere. Het was te danken aan doelman  Miquel Kamiran, die van Tramos is overgekomen, en  in zijn eentje de schade beperkt heeft gehouden, anders kon de score veel hoger liggen. Real Poerwo die dit jaar veel wil doen bij LSB, wist de wedstrijd te winnen met 2-0.
Kampioen van de Tweede Klasse, Flamingo trad in de competitie aan met een geheel andere ploeg met veel jonge spelers tegen Real Java. De laatstgenoemde startte juist met veel oudere spelers. In een saaie wedstrijd wist Flamingo toch nog ervandoor te gaan met de drie punten, door met 1-0 te winnen. Moreno Vyent scoorde het gouden doelpunt.