Politie bekeurt hardrijders Afobakaweg Bestuurder raasde met 154 km p/u met 2 kinderen

Het Verkeershandhavingsteam (VHT) en de Motor Surveillance Dienst (MSD) hebben afgelopen zondag onder meer aan snelheidscontrole gedaan op de Afobakaweg. In 7 uren tijd zijn 165 autobestuurders betrapt op het rijden met een snelheid van tenminste 130 kilometer per uur op het weggedeelte van de Afobakaweg, waar men tot maximaal 80 kilometer per uur mag rijden. Negen overtreders reden met een snelheid van boven de 130 kilometer per uur van wie één bestuurder tot zelfs 154 kilometer per uur reed.
De bestuurder die met 154 kilometer per uur over de weg raasde, zat met zijn 2 kinderen van naar schatting 5 en 7 jaar in de auto. Het rijbewijs van deze 9 autobestuurders is terstond ingevorderd. Daarnaar gevraagd gaven de meeste hardrijders te kennen dat de maximumsnelheid van 80 kilometer per uur op die weg naar hun mening te laag is. Voorts dat zij te lang over de weg zouden moeten doen om hun bestemming te bereiken als zij tot maximaal 80 kilometer per uur zouden rijden.
Veertien autobestuurders bleken niet in het bezit te zijn van een geldig Surinaams rijbewijs. Er zijn dertien motorvoertuigen in beslag genomen; drie zijn bromfietsen.

error: Kopiëren mag niet!