Vier maanden voor Mike Tyson-act in cel

Johnny Meiland heeft op 7 juli 2012 een deel van het oor van een medearrestant afgebeten. Kantonrechter Dinesh Sewratan veroordeelde de verdachte voor deze Mike Tyson-act gisteren tot een celstraf van 12 maanden, waarvan 8 voorwaardelijk met aftrek en een proeftijd van 3 jaar. Dit, omdat het slachtoffer de rechter erop wees dat door de straf hij zijn oor niet meer volledig gevormd kan krijgen. De magistraat achtte het toebrengen van zwaar lichamelijk letsel wettig en overtuigend bewezen.
Volgens verklaring van recidivist Meiland was hij op 3 juli door de kantonrechter in vrijheid gesteld. Op 4 juli zou hij in een vechtpartij betrokken zijn geweest. Hij was met betrekking tot de vechtpartij naar politie Nieuwe Haven gebracht. Daar raakte hij in een woordenwisseling met een medearrestant in de cel. Dit mondde uit in een handgemeen, waarbij Meiland het slachtoffer een deel van het oor eraf beet. De officier van justitie Duncan Nanhoe achtte het feit wettig en overtuigend bewezen. Hij eiste een straf van 12 maanden, waarvan 7 voorwaardelijk met aftrek, en een proeftijd van 3 jaar. De officier van justitie nam de verklaring van een verbalisant mee als bewijs.
Volgens de verbalisant was er een schermutseling ontstaan, waarbij de zaak uit de hand liep. Ook de openbare aanklager had een verzachtende eis geformuleerd voor de verdachte, omdat het slachtoffer niet zo zwaar aan het feit heeft getild. De verdachte bood het slachtoffer zijn verontschuldigingen aan en vroeg de rechter gelijk daarna om een kans. De magistraat gaf aan dat het in deze zaak om verminking gaat. Omdat het slachtoffer behoorlijk vergevensgezind is geweest, verzachtte hij de straf met nog een maand, namelijk 12 maanden, waarvan 8 voorwaardelijk. Meiland moet nog bijkans een maand uitzitten.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!