Digicel Kick Start Academy start op 28 oktober

De Digicel Kick Start Academy op Barbados start eind oktober. De trainingen hiervan zullen verzorgd worden door de Chelsea-coaches Robert Udberg, David Monk en Olver Woodall. Vanuit Suriname reizen de jeugdvoetballers Sorencio Juliaans (Transvaal), Anferny Kleberg (Transvaal) en Donagy Fer (Transvaal) af naar Barbados. Als coach vanuit Suriname gaat mee Arno Berenstein. De Surinaamse delegatie vertrekt op 28 oktober en keert op 6 november terug.
Donagy Fer is een 14-jarige spits-speler.  De leerling van de R.A. Tammengaschool heeft als specialiteit het kris-kras dribbelen met de bal door de defensie van de tegenstander. Zijn favoriete speler is Neymar en zijn team is Barcelona. Fer wil een professionele voetballer worden. Op de academy wil hij gaan werken aan zijn conditie en samenspel. De Transvaler houdt van voetbal, omdat hij ervan geniet. Zijn hoogtepunt was het winnend doelpunt tegen aartsrivaal Robinhood in de jeugdklasse.
Sorencio Juliaans is een toptalent van Suriname. De 15-jarige aanvaller zit op de R.A. Calorschool.  Messi is zijn favo speler en Real Madrid zijn favoriete team. Ook Juliaans, die als specialiteit heeft overstapjes maken met de bal, wil een professionele voetballer worden. Op de academy wil hij als een profvoetballer gaan trainen. Zijn hoogtepunt was de selectie voor een stage bij de Nederlandse Eredivisieclub Ajax Amsterdam. Juliaans houdt van voetbal, omdat het zijn leven en hobby is.
De laatste geselecteerde uit de Digicel Kick Start Clinic is Anferny Kleberg. De Hendrikschool-leerling is 15 jaar en speelt graag op een verdedigende positie. Zijn idool is Gregory van der Wiel en favoriete club Real Madrid. Deze Transvaler heeft als specialiteit zijn snelheid en fysieke kracht. Zijn droom is om met Suriname ooit te spelen in de finale van een WK. Op de academy in Barbados wil hij additionele technieken aanleren. Zijn hoogtepunt was de selectie in de U-17 selectie en het spelen van U-17 WK kwalificatiewedstrijden in Trinidad & Tobago. Kleberg houdt van voetbal, omdat hij het gevoel van vrijheid krijgt en ook nog ervan geniet.
 

error: Kopiëren mag niet!