SVW en Jong Jivan Jotie openen competitie LSO

De openingswedstrijd in de competitie van de Livorno Sportorganisatie (LSO) gaat tussen promovendus SVW en Jong Jivan Jotie. Deze eerste wedstrijd van de Eerste klasse zal op zondag 7 oktober om 11.00 uur aanvangen. De loting van deze competitie vond donderdagavond plaats. De tweede wedstrijd gaat tussen FC ADO en BKV om 13.00 uur. De derde wedstrijd wordt gespeeld tussen Hindelaya en AS Highwaystar om 15.00 uur, terwijl Cruzeiro en Vredenburgstar de laatste wedstrijd spelen om 17.00 uur. Eendracht is vrijgeloot. Speciaal voor de openingsdag is de toegang tot de rust van de eerste wedstrijd geheel gratis (tot 11.45 uur).
De LSO is de eerste sportbond in Suriname die zo vroeg met zijn competitie begint. Volgens voorzitter George Randjitsing heeft de SVB deadlines gesteld en die wil de organisatie niet overschrijden. Zo moeten de kampioen en semikampioen uiterlijk eind maart 2013 bekend zijn. Het Lidbondentoernooi begint medio april 2013. Voor het komende competitiejaar zijn er 9 verenigingen in de Eerste klasse, ten opzichte van 11 vorig seizoen. Dit komt omdat kampioen Caravan via het Lidbondentoernooi gepromoveerd is naar de Topsectie, terwijl Hindboys zich niet ingeschreven heeft. Deze ploeg kampte met spelers die torenhoge geldsbedragen eisten van het bestuur, dat deze niet meer kon voldoen. De 9 verenigingen komen in een tweerondencompetitie uit. De top 4 hieruit plaatst zich voor de finaleronde. De nummer 9 degradeert rechtstreeks, de nummer 8 speelt promotie/degradatie tegen de nummer 2 van de Tweede klasse.
In de Tweede klasse is er een sterke groei te merken. Er zijn na een selectieprocedure maar liefst 5 ploegen bijgekomen. Volgens voorzitter Randjitsing waren er nog meerdere aanvragen, maar die werden vanwege omstandigheden niet goedgekeurd. De 5 verenigingen die bijkomen, zijn Jong Jivan Jotie 2012, SCV 2012, Jong Hindboys, Bere Boys uit Leiding 9A en Real Frederikshoop. Puwanani is uit de LSO getreden en zal komend seizoen voetballen bij de LSB. Ze wil namelijk ook in de U-17 en U-20 klasse spelen. De LSO zal voor komend jaar geen U-20 competitie draaien. In de Tweede klasse zullen er 14 ploegen meedoen. De openingswedstrijd gaat tussen Jai Hanuman en Jong Jivan Jotie 2012. De andere match-ups zijn SCV 2012 – KD 2011, Jong Hindboys – Bere Boys, Real Frederikshoop – Azaadboys, Netal Dell – Jong India, Jai Jawan – Caravan 2010 en The Red Rose – Jivan Jotie. De speeldata in deze klasse moeten nog vastgesteld worden. Het competitiesysteem in deze klasse zal zijn een halve competitie in de algemene ronde. De top 6 plaatst zich voor de finaleronde.
 

error: Kopiëren mag niet!