Bemiddelingsraad intervenieert in actie SBB

De Bemiddelingsraad voor Geheel Suriname (BR) heeft op 26 februari het initiatief genomen om de vakbond en directie bij de Stichting Bosbeheer en Bostoezicht (SBB) bij elkaar te brengen. De directie kon er op de eerste vergadering niet bij zijn. De vergadering werd verdaagd naar gisteren om 19.00 uur. Bij het ter perse gaan van dit bericht waren er hierover geen nieuwe mededelingen. “Wij hebben al een gesprek gehad met de BR. De BR heeft zichzelf ambtshalve ingeschakeld. De BR beseft welke schade er wordt veroorzaakt door deze actie. Vandaar dat zij inspringen”, vertelt Dino Souprayen, ondervoorzitter van de vakbond bij SBB.
De bond heeft een dag ervoor een ontmoeting gehad met de minister van Ruimtelijke Ordening, Grond en Bosbeheer (RGB). Voor de bond was het resultaat van de ontmoeting niet naar tevredenheid. Vandaar dat de bond is ingegaan op de uitnodiging van de BR. “RGB heeft haar deel gezegd. Wij zien toch meer heil in de interventie van de BR. Wij geloven dat de BR een goede job kan doen”, aldus Souprayen.
De werknemers van SBB zijn inmiddels meer dan een week in actie. Elke stakingsdag betekent een verlies van bijkans SRD 200.000 aan inkomsten voor de staat. Inmiddels hebben de werknemers hun maandsalaris al ontvangen. De beloofde toepassing van het principe van ‘no work, no pay’ is inderdaad geschied. De werknemers waren volgens Souprayen hier echter wel op voorbereid.
Kavish Ganesh

error: Kopiëren mag niet!