Geen PL'er maar HVB'er gesprongen naar NDP

NDP-voorzitter Desi Bouterse reikt een lidmaatschapskaart uit aan Ghamie Nawikromo. Ze bedankte in 2015 bij de PL en stapte over naar de HVB. Nu is ze weg van HVB en is beland bij de NDP (foto: FB NDP)
NDP-voorzitter Desi Bouterse reikt een lidmaatschapskaart uit aan Ghamie Nawikromo. Ze bedankte in 2015 bij de PL en stapte over naar de HVB. Nu is ze weg van HVB en is beland bij de NDP (foto: FB NDP)
Dat de persoon Ghamie Nawikromo die recent haar ‘sprong’ heeft gemaakt naar de NDP, van de Pertjajah Luhur (PL) afkomstig zou zijn, berust niet op waarheid. Door de partijvoorzitter van de NDP, Desi Bouterse, is wereldkundig gemaakt als zou een PL’er zijn overgestapt naar de NDP. ‘Neen, ze was samen met de overloopcaravan van Raymond Sapoen vertrokken. Ze was bij de HVB en niet de PL’, aldus partijvoorzitter Paul Somohardjo in gesprek met Dagblad Suriname.
Zij was samen in coup van Sapoen
De PL-partijleider brengt in herinnering dat Nawikromo deel uitmaakte van de groep van Sapoen, Enrique Ralim en Joggaman, die in 2015 kort na de verkiezingen de overloopcoup pleegden binnen de PL. ‘Ze waren allemaal samen vertrokken. Nawikromo was dus al lang weg van de PL’, aldus Somohardjo, die terugblikt dat bijkans 16 personen, die in diverse organen binnen de PL zaten, Sapoen ondersteunden in zijn overloopcoup. Somohardjo typeert personen met dergelijk karakter als gelukszoekers. ‘Zij zijn de vlooien binnen een politieke partij.’
De bedrieger is bedrogen
Wanneer Somohardjo de balans na meer dan 3 jaren opmaakt, komt hij tot de conclusie dat de bedrieger is bedrogen, doelend op Sapoen. Het overgrote deel van de 16 personen, die hem hebben geholpen met zijn overloopcoup, zijn vanuit de HVB overgelopen naar de NDP. Twee personen, namelijk Stuart Codrington en Hendrik Jammaloodin, zijn weer terug bij de PL, terwijl Kenneth Saires en Diepak Chitan buiten het politiek gezichtsveld zijn getreden. Enrique Ralim en Joggaman hebben hun sprong gemaakt naar de NDP, terwijl Izaak Soerokarso werkzaam is op het kabinet van de president. ‘Rudy Soerodimedjo is nog bij de HVB. Hij was voorzitter van het Agrarisch Kredietfonds, maar dit orgaan is overgeheveld naar de Nationale Ontwikkelingsbank (NOB) zonder hem te kennen. Mike Noersalim zit aan als minister van Binnenlandse Zaken. Voordat de reshuffeling komt, gaat ook hij overstappen naar de NDP. Sapoen zal alleen met zijn HVB eindigen’, aldus Somohardjo.
Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!