Pertjajah Luhur telt nu 42 hoofdbestuursleden

ZEKERHoofdbestuur Pertjajah Luhur telt 42 hoofdbestuursledenHet nieuwgekozen bestuur van de Pertjajah Luhur (PL) telt 42 hoofdbestuursleden. Het partijraadsbestuur telt 29 leden. Behalve de verkiezing van het hoofdbestuur en het partijraadsbestuur heeft ook wijzigingen van de Statuten plaatsgevonden. Dit, ter verruiming van het aantal leden in het hoofd- en partijraadsbestuur.
‘We zijn een grote partij’
Paul Somohardjo die per acclamatie is gekozen tot partijvoorzitter, stelde tegenover Dagblad Suriname dat de ‘PL een grote partij is’ op de vraag op grond waarvan tot verruiming van de partijorganen is overgegaan. Als voorzitter van het partijraadsbestuur zit aan Hendrik Setrowidjojo. De twee partijorganen zijn voor een duur van 5 jaren gekozen. Setrowidjojo hield de goede opkomst van structuren voor dat het eigenlijke werk nu pas begint. Het is van belang dat Suriname uit het diepe dal gehaald wordt. Dit zal zij aan zij, hand in hand en middels ondersteuning en aanvulling van elkaar moeten plaatsvinden. Setrowidjojo benadrukte dat de aspecten als betrouwbaarheid en loyaliteit van grote waarde zijn voor de partij.
‘Mi sor wel jongoe’
‘Mi sor wel jongoe, mi no kong moro jongoe,’ sprak Somohardjo de aanwezigen toe en nam zijn leeftijd van 75 jaar in ogenschouw. Hij is er verzekerd van dat middels de nieuw gekozen organen de PL na de verkiezingen van 2020 zeker deel zal uitmaken van de regering. Volgens Somohardjo gaat de PL een zogeheten derde blok zijn voor de kiezers. De PL de partij die vele ervaringen op zijn naam heeft staan wil als derde blok, een corrigerend rol hebben. ‘De PL vraagt geen 100 zetels. De PL vraagt naar een aantal zetels,’ sprak Somohardjo. Het is te verwachten dat de PL de as, een spiraal zal zijn bij de vorming van een regeerblok. De voorzitter sprak in termen van ‘een heel belangrijke factor’ wijzend naar de PL.
‘We willen zien in praktijk’
Dat recent de VHP heeft aangegeven voor absolute regeermacht te gaan bij de verkiezingen, hierop reageerde Somohardjo als volgt: ‘Geen nood, we willen zien in de praktijk.’ De PL voorzitter voegde er wel aan toe dat gedurende zijn 50-jaren politieke ervaringen die hij inmiddels heeft opzitten, hij nimmer heeft meegemaakt dat slechts een politieke partij de absolute regeermacht heeft weten te verwerven. ‘Het moet niet alleen diaspora zijn en het ontvangen van pakketten uit Holland.’
De man du lek Maduro
Over de zittende regering had Somohardjo beslist geen goed woord voor over: ‘De man du lek Maduro,’ doelend op de Venezolaans president die ondanks betwisting van zijn presidentschap door de internationale organisaties toch blijft aanzitten als president. In dit kader haalde Somohardjo ook aan, dat ondanks een aantal vonnissen, die de rechter had uitgesproken inzake de terugroepwet, nadat Raymond Sapoen en Diepakkoemar Chitan de PL hadden verraden, deze vonnissen nooit zijn nageleefd. Ook zei Somohardjo dat hij nimmer vreest voor verandering van de Kieswet. Somohardjo schroomde er niet voor aan halen dat het Centraal Hoofd Stembureau en het Onafhankelijk Kies Bureau alleen uit NDP’ers bestaan, onder het mom van ambtenaren. ‘Ik zeg niet dat ze hebben gefraudeerd.’
Leden hoofdbestuur
Het hoofdbestuur bestaat uit de volgende leden: Somohardjo Paul, Tamsiran Ronny, Lie A Kwie Abigail, Atmodimedjo Andy, Soentik Robert, Djojoseprto Martha, Karta-Bink Ingrid, Chitanie Roy, Eskak Mohamed Nasier, Van Varsseveld Rosette, Kromowidjojo-Amatbasar Aminie, Khedoe Ashokkoemar, Wongsopawiro Roy, Karijodikoro Martin, Sandriman John, Waidoe William, Chan Jon Chu Richan, Anomtaroeno Monica, Kromokario-Kross Elaine, Tarsa Soekarmat George, Pawironadi Samuel, Djojokoesoemo-Djais Roselien, Marciano Amatbakri, Alimoenadi-Chhitu Sandra, Sehoe Marlene, Jankie Vikram, Kasanpawiro Sanoesi Lucia, Lo A Njoe Kenneth, Ramsodit Randy, Ramadhin Ian Vernon, Darta Silvio, Kisman Armand, Poeran Soerindath, Zheng Xiao Bao, Ramsaran Uraiqit, Jagmohansingh Hansraj, Wolff Edwin, Carlo Soemotinojo, Sopawiro John, Sowma Elisabeth, Comvalius –Tolud Deborah, Akewaje Kimberly.
Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!