Onthulling nieuw logo: Vijfsterren gloeilamp van VOJ Koewarasan

pag. 8, onthullingVOJ Koewarasan heeft een nieuw logo; het is een vijfsterren gloeilamp.
Afgelopen maandag 22 januari 2019 heeft de onthulling plaatsgevonden en de handeling werd verricht door de directrice Fraenk-Anijs van de school in aanwezigheid van het personeel en de leerlingen.
De school was eerder een combinatieschool, namelijk openbare mulo en lbgo; nu is het uitsluitend een muloschool die al ruim 17 jaar bestaat.
In feite was het de bedoeling om de naam van de school te herschrijven en op een nieuw bord te plaatsen, aangezien het bestaande naambord veel te oud en helemaal verroest was en het niet meer van toepassing was. Maar de docente Beeldende Vorming, Vandana Reshma Ladi-Ramautar, vond het juist een mooie kans om haar creativiteit verder te ontplooien door niet alleen bij de naam van de school stil te staan, maar ook een logo met passende slogan erbij te ontwerpen. Zij wilde zodoende de school positief belichten en een steentje bijdragen door op deze manier een stap te maken in de richting om een prettige leersfeer te creëren. Dit voorstel werd gelijk positief opgevangen.
Samen met haar leerlingen is zij intensief bezig geweest slogans te bedenken en een logo voor de school te ontwerpen. Het geheel is volledig zelf bedacht en het is met de hand getekend en geschilderd. Het materiaal dat gebruikt is: aquarelverf, kwasten, karton, papiertape, karton mes en potlood. De techniek hield in: sjablonen uitsnijden, tamponneren en verven.
De inspiratie begon al jaren terug, bij de formulering van de tekenopdracht zelf.
Met volle ondersteuning van de directie, deskundige hulp van Manooj Gangadin, alle collega’s, en in het bijzonder juf Joemena, alle leerlingen, Jaanvi en A. Ladi, de spontane buurtbewoners van Koewarasan, is het geheel succesvol verlopen. “Als tekenjuf voel ik me zo gezegend; alleen zou ik het misschien niet zo ver kunnen krijgen. Ik ben dit team ontzettend dankbaar en spreek de hoop uit om in de toekomst indien nodig weer te rekenen op een goede samenwerking in het belang van onze school”, aldus de tekenjuf.
Het plan leeft om in de toekomst de school geheel te verven. Middels fundraisingsactiviteiten en de bijdrage van sponsors willen wij de middelen bij elkaar brengen. Wij staan open voor hulp vanuit de samenleving. In ieder geval zullen wij samen met de leerkrachten en de leerlingen alvast een aanvang met maken het verwezenlijken van onze plannen. De betekenis van ons logo: de vijf sterren symboliseert niet alleen de vijf bevolkingsgroepen maar dat iedereen kan schitteren als de sterren. We willen van onze school een vijfsterren school maken (top klasse). Als leerkracht zijn we van mening dat al kunnen wij niet van elk kind een ster maken, wij er gezamenlijk wel ervoor kunnen zorgen dat ze allemaal schitteren. Vandaar onze slogan: ‘Focus on study and choose to shine.’
De gloeilamp symboliseert licht der kennis en ideeën, inspiratie, energie, efficiëntie, creativiteit. In de lamp zien we een abstract afgebeelde student met diploma in de hand; dit symboliseert het behaalde succes.
Met de klok willen we uitbeelden hoe belangrijk de tijd is. Tijd is een belangrijke factor in het leven. Het paard symboliseert: kracht en vitaliteit, alsook de snelheid van het denken (out of the box denken).
De boodschap die we hiermee willen meegeven: een goede samenwerking is fundamenteel; want met een sterke wilskracht, een sterk doorzettingsvermogen kun je bergen verzetten. Door hard je best te doen op school, mekaar te ondersteunen en gefocust bezig te zijn kun je obstakels vermijden en alle tegenslagen overbruggen, goed plannen en zeker je doel bereiken.
Leren & ontwikkelen doe je altijd samen!
De school is de samenleving in het klein. Wij willen dat leerlingen, leerkrachten en ouders zichzelf kunnen zijn met respect voor de ander. Je leert jezelf pas echt ontdekken in relatie tot een ander. Wij willen een school zijn waar iedereen plezier heeft in het samen zijn en het leren & ontwikkelen.
Onderwijs gaat over verwondering en plezier in het ontdekken van de wereld. Wij helpen elk kind te ontdekken wie ze zijn, wat ze kunnen en waar hun talenten liggen. Ontdekken doet de leerling zelf. Wij willen de omgeving creëren waarin dit optimaal kan. Hoe de toekomst eruit ziet, is nu nog niet duidelijk. Dat vraagt bewuste en permanente aandacht voor nieuwe methodes en mogelijkheden. Het gaat ons niet alleen om wat er inhoudelijk geleerd wordt, maar ook hoe dat wordt gedaan. Wij willen onze leerlingen voorbereiden op hun toekomst. En dat zeggen we heel mooi met onze slogan: Focus on study and choose to shine.
De directrice van VOJ Koewarasan

error: Kopiëren mag niet!