Een dynamiek met als oorsprong onnozelheid

VHP-leiding gevlucht in de literaire romantiek

Zoals aangekondigd door de huidige oppositionele politieke leiders, willen zij de Surinaamse samenleving ‘bevrijden” van een door hen geconstateerde “JUK“. Het doel van de oppositionele politieke leiders ( VHP+ ) is om herstel en vooruitgang te bewerkstelligen. De oppositionele politieke leiders dromen van een redelijke samenleving die gestoeld moet zijn op vrijheid en welke bovenal gevrijwaard moet zijn van corruptie.
De droom van de oppositie, VHP+ , doet ons stuiten op het bevlogen ideaal van de toenmalige Franse Revolutie , waarin de niet zonder baldadigheid gelanceerde leuze “ecrasez linfame “ spoedig tot bloedige ernst werd.
Beste lezers, volk van Suriname al heel gauw bleek dat de vrijheid, gelijkheid en broederschap, ver te zoeken waren.
Kijkend richting VHP+
De empirische vraag die zich aan ons opdringt: Wat is er toen tijdens U- VHP+ regeerperiode 1987-2010 met al die “veranderingsprojecten”; waarin zo veel tijd, heel veel moeite en geld, ontwikkelingshulp / begrotingsbalanssteun, is gestopt? Is het vanwege: het afhankelijkheidsgevoel of van de zeer slecht ontwikkelde maatschappelijke oriëntatie?
Het is gebleken dat de VHP+, niet in staat is om aan de Surinaamse samenleving, de bevolking de elementaire menselijke bestaans-garanties te geven. Als belangrijke verworvenheden van de regeerperiode VHP+, kunnen wij verwijzen naar: 1). Een “brug over de Surinamerivier “niet verder is gekomen dan een houten paal geplant in de Suriname rivier. 2). Verwaarlozing van de agrarische sector (ze zijn blijven steken in het achttiende -eeuwse karakter). 3). Zeer denigrerende opmerkingen gedaan richting onze veehouders, nl. dat zij aan berm veehouderij doen. 4). Een infrastructuur in zeer slechte staat en op sociaal gebied hebben zij het ook laten afweten. 5). Het vernietigend rapport uitgebracht door een bevriende mogendheid (op het Noord Amerikaans continent), nl. dat het instituut waar de huidige VHP (voorman) de leiding van had, de meest corrupte is. De huidige VHP voorzitter was toch minister van justitie!
Onze mentale gezondheid
Het is jammer te moeten constateren dat politici, “politieke analisten” behorende bij de oppositionele politieke partijen VHP+, zich bedienen van alternatieve feiten (beredeneerde verzinselen) dus. Geluiden zoals: 1. corruptie faciliterend-beleid. 2. Verspillend-beleid. 3. Het Surinaamse –Volk is een mislukte . enz. Wishful thoughts’, die de status krijgen van waarnemingen.
Niet zelden worden dit soort waarnemingen door deze vijanden van het Surinaamsvolk slecht geformuleerd, met één of meerwaarde oordelen, vage begrippen, suggestieve verbanden en zonder voldoende toetsing mogelijkheden. Dit alles heeft alleen maar als doel de mentale gezondheid van het Surinaamsvolk te ondermijnen: Dan alsnog verwachten zij (VHP+) van het electoraat, mandaat te krijgen via de te houden algemene geheime en vrije verkiezingen, om dan het bestuur over ons land te mogen voeren.
“De romantiek”
Thans maken wij ook nog mee hoe een van de vooruitgeschoven oppositionele politieke leider behorende bij de (VHP ) , de (onschuldigste ) dromer is die ooit bestaan heeft en zichzelf ertoe dwingt te laten zien dat hij ergens toe in staat is.
Het is een dynamiek die uit onnozelheid ontspringt. De cultus van het eigen “IK “ eist alles op. Vandaar dat de” romanticus” in conflict komt met de regels van de waarheid en werkelijkheid.
Een waarschuwend woord
Ook zien wij dat hij voortdurend in conflict is met burgerfatsoen, wet en bureaucratische orde , die voor onze zeer gewaardeerde meneer, bronnen van ergernis en vervreemding vormen.
Het is de samenleving opgevallen dat deze meneer, ons land, de republiek Suriname, met haar instituten onder anderen: het korps politie telkenmale op een dusdanige negatieve wijze neerzet en bespreekt. Dat is levensgevaarlijk; U bent bezig uw beide benen kapot te schieten: het is niet in uw voordeel, niet in het voordeel van uw politieke organisatie en ook niet in het voordeel ons land.
Maar het is begrijpelijk; de menselijke verbeeldingskracht is vaak te groot om zulke denkfouten te vermijden en te klein om ze te herkennen.
Gelukkig dat er vertegenwoordigers van andere mogendheden in ons geliefd land geaccrediteerd zijn. Zij kunnen dan in alle eerlijkheid, oprechtheid en respectvol, de juiste maatschappelijke actuele situaties aan hun thuisfront rapporteren.
Comité voor Modernisering; tel TEL:8905069. Ressort Flora
E. Castelen

error: Kopiëren mag niet!