RK-groentuin doet aan handel voor fondsvorming

Het paviljoen van Petrus & Paulus Kathedrale Basiliek is op de woensdag en vrijdag tussen 10.00 en 12.00 uur opengesteld door de verkoop van groente en fruit aan het publiek. Volgens Marilyn Tsie A Foeng bestaat de doelgroep uit medewerkers van de omliggende bedrijven en kantoren, de leerkrachten en het personeel van de scholen. ‘Eigenlijk iedereen die langsloopt en zich aangetrokken voelt tot de verse kroppen sla, kailan, kaisoi, fruit, enz. Het assortiment wordt steeds aangevuld.’ Het gaat om een proefproject.
Maria Garden van de Zusters van Paramaribo
De groente en het fruit worden op biologisch verantwoorde wijze geteeld in Maria Garden, het voormalige buitenverblijf van de Zusters van Paramaribo in Groningen, Saramacca. Een groot areaal is daar beplant met diverse groentesoorten en afhankelijk van wat er geoogst is, wordt het aanbod in het paviljoen uitgebreid. Het ligt ook in de bedoeling om de internaten, die vallen onder het R.K. Bisdom, te ondersteunen door hen te voorzien in hun dagelijkse behoefte aan verse groente en fruit. De jongeren van de internaten zullen aangemoedigd worden om in de vrije weekenden een handje mee te helpen op het veld.
Fondsvorming
De opbrengst van de verkopen komt geheel ten goede aan het Maria Internaat, waar studenten uit het binnenland opgevangen worden. In de huidige economische malaise heeft ook dit instituut te kampen met onvoldoende financiële middelen voor een adequate opvang van de meisjes.
HD

error: Kopiëren mag niet!