Minister Ferrier neemt vrijdag besluit over wantoestanden Cultuurdirectie

1Minister Ferrier neemt vrijdag besluit over wantoestanden Cultuur-directie.1Naar aanleiding van de vele misstanden op het directoraat Cultuur heeft de minister van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (Minowc), Lilian Ferrier, tot en met vrijdag de ruimte gevraagd om het fijne van de zaak te onderzoeken. Een groep verhitte medewerkers heeft, met ondersteuning van het bestuur van de Centrale van Landsdienaren Organisaties (CLO) en de Bond Personeel van het Ministerie van Onderwijs (BPMO), een petitie overhandigd aan de minister. Hierin is gedocumenteerd aangegeven hoe het ‘beleid’ eruit ziet van de leidinggevenden: Elvira Sandie (directeur), Hariette Bholasingh-Helstone (waarnemend onderdirecteur) en Vanessa Wong-A-Tong. Zij zijn beticht van ontoelaatbare handelingen naar de medewerkers toe.
“Ik heb aandacht voor uw probleem en we gaan het echt oplossen”, deelde Ferrier aan hen mee. Zij liet weten dat haar beleid gebaseerd is op onder andere financiële transparantie, accountability en goed bestuur. “Een leidinggevende is verantwoordelijk voor elke daad en daarop wordt hij/zij aangesproken en afgerekend, maar dan moet ik de feiten wel zwart op wit hebben. Geeft u mij tot en met vrijdag wat ruimte om alles uit te kunnen zoeken”, gaf de minister aan de verhitte medewerkers te kennen. De medewerkers zien het liefst wisseling van de wacht om de rust terug te laten keren op Cultuur.
Een bestuurslid van BPMO verduidelijkte dat de bal op de speelhelft van de minister ligt. “We willen die rust terug en dat is alles wat we vragen.” Tijdens de overhandiging van de petitie noemde zij de begrafenisrituelen van de Cultuurdirectie op het Nola Hatterman Art Academy (NHAA), welke niet door de beugel kunnen. “Wanneer we praten, praten we met bewijzen. De brief gaat ook naar de procureur-generaal (pg). De wantoestanden zijn zoveel dat het niet op te noemen is. De directie denkt dat ze gezag over ons heeft. De directie houdt zich bovendien niet aan de ambtelijke regels; niet omdat ze niet willen, maar omdat ze het niet kunnen. Ook hebben zij geen luisterend oor voor de voorstellen die wij doen”, aldus het bestuurslid van BPMO.
KSR

error: Kopiëren mag niet!