Pand Mahonylaan deels afgebrand

1 Pand Mahonylaan deels afgebrandDe brandweer kreeg dinsdagmiddag omstreeks 13.38 uur een melding van een woningbrand aan de Mahonylaan. Brandweervoorlichter Olton Pinas zegt dat de brandweer na de melding, binnen 7 minuten ter plaatse was en omstreeks 14.16 uur de brand onder controle had. Het gaat om een hoogbouwpand welke beneden als restaurant en boven als opslag annex woning werd gebruikt. De brand begon op de bovenverdieping.
Volgens Pinas heeft een overbuurvrouw de brand ontdekt en heeft de bewoners gewaarschuwd. De mensen hebben eerst geprobeerd de brand door middel van water in emmers te blussen, echter zonder het gewenste resultaat. De brandweer is daarna ingeschakeld. Er hebben zich geen persoonlijke ongelukken voorgedaan.
Pinas zegt dat tijdens de brand 9 personen in het pand aanwezig waren. De brandweer heeft 8 grote gascilinders van elk van 100 lbs en 1 van 28 lbs verwijderd uit het pand. Het bovengedeelte is compleet afgebrand en benden is er sprake van waterschade. Er waren twee voertuigen, dicht bij de woning. Door kordaat optreden van de brandweer is erger kunnen voorkomen. De oorzaak van deze brand is onbekend.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!