PRO herdenkt 1-jarig bestaan

1PRO herdenkt 1 jarig bestaanDe Partij voor Recht en Ontwikkeling (PRO) herdenkt op 10 januari 2019 haar 1-jarig bestaan. Curtis Hofwijks, medeoprichter van de partij, brengt in herinnering dat de partij is ontstaan, nadat de protestacties zijn neergezet. Dit, om op een meer structurele manier tastbare resultaten af te dwingen. “Dit, in plaats van dag in dag uit protesteren, wat uiteindelijk geen verandering heeft gebracht zoals we dat hadden gewenst”, stelt Hofwijks. Hij stelt hiermee niet dat de Surinaamse burger niet meer moet of mag protesteren.
“Men moet altijd doen wat men vindt en voelt dat goed is. Als dat betekent dat je een bordje moet pakken of een protest moet organiseren, moet men dat zeker doen. Wij hebben daar ook zelf gebruik van gemaakt. Voor ons is er een besluit geweest, omdat wij zagen dat het op lang termijn geen vruchten zou afwerpen. Je kunt onmogelijk heel je leven lang door protesteren. Hoe zul je de energie omzetten in concrete acties?”, stelt de politicus.
Hofwijks hoopt dat de partij de gelegenheid krijgt om te bewijzen dat zij zich kan onderscheiden van andere partijen. “Als je kijkt naar de documenten van alle partijen, zie je allemaal mooie dingen opgeschreven. Je partij zou zich op papier niet zozeer kunnen onderscheiden van andere partijen. Daar kunnen wij de gelegenheid nog toe krijgen. Dat kunnen we pas als wij van het kiezersvolk genoeg vertrouwen krijgen bij de volgende verkiezingen”, stelt Hofwijks.
De partij komt op 10 januari bij elkaar met leden en toekomstige leden om van gedachten te wisselen over de toekomst van de partij. Dit zeker met als focus, de aankomende bewegingen rond de verkiezingen in mei 2020.
Kavish Ganesh

error: Kopiëren mag niet!