Kenniskring begint voor het jaar 2019, op dinsdag 8 januari met een lezing, welke wordt verzorgd door Rabin Baldewsingh. Hij wil zijn ervaringen met ons delen en het hebben over de vele projecten welke mede door zijn zeer actieve werklust, ijver en inzet zijn gerealiseerd. Wat kan Suriname hieruit leren? Elviera Sandie, directeur Cultuur, zal als panellid optreden. Satnarain (Rabin) Baldewsingh is een Nederlands politicus, schrijver, dichter en filmmaker van Surinaams-Hindoestaanse afkomst. Hij was van 2006 tot 2018 wethouder voor de Partij van de Arbeid (PvdA) in de gemeente Den Haag. Geboren als kleinzoon van een Indiase contractarbeider te Leiding 8A, groeide hij op in het district Para op de Landsboerderij. Op 13-jarige leeftijd vertrok hij naar Nederland en in 1980 werd hij actief in de sociaal-culturele wereld van de Hindoestaans-Haagse gemeenschap. Vanaf 1985 initieerde hij culturele en literaire festivals w.o. het Milan Festival in het Zuiderpark en het Hindoestaans Filmfestival. Ook nam hij het initiatief tot de realisatie van het Sarnámihuis, het standbeeld van Mahatma Gandhi en het Nationaal Hindoestaans Immigratiemonument, alle in Den Haag. Sinds 1986 is hij als lid van de Partij van de Arbeid actief in diverse werkgroepen en later ook in het algemeen bestuur. In 1998 werd hij gekozen in de Haagse gemeenteraad, werd lid van het fractiebestuur en op 20 april 2006 werd hij door de gemeenteraad benoemd tot wethouder van burgerschap, deconcentratie, leefbaarheid en media. Vanaf 2010 had hij de portefeuille van volksgezondheid en zorg, duurzaamheid, media en organisatie en was hij verantwoordelijk voor personeelsbeleid, ICT, communicatie, monumentenzorg en archeologie.
Baldewsingh schrijft proza en poëzie, debuteerde in 1984 met Stifá (Afscheid), de eerste novelle in het Sarnami Hindoestani, waarna Sunwái Kahán (Nergens een toevlucht, 1987) en twee dichtbundels, toneelstukken en veel meer volgde.
Kenniskring KK, bestaat ruim 20 jaar met een zusterorganisatie in Nederland en netwerkgroepen in Aruba, Curaçao, Guyana, India, Trinidad en de USA, is een vrijwillige netwerkkring van topkader uit de academische, overheid- en business community.
Elke eerste dinsdag van de maand worden inzichten, informaties en ontwikkelingen over actuele politieke en sociaaleconomische vraagstukken op zowel lokaal, regionaal als mondiaal niveau met elkaar uitgewisseld. Hierdoor worden KK-members de mogelijkheid geboden om hun hun individuele en groepsbelangen beter in te schatten en richting te geven. Kenniskring is een instrument om door middel van contactlegging de expertise van elk netwerklid te leren kennen en het netwerk als bron te hanteren voor specifieke expertise om persoonlijk- of maatschappelijk voordeel te behalen.
De lezing wordt gehouden in het Lalla Rookh-gebouw en het begint om 20.00 uur.