Hooghart gaat voor nog 5

Hooghart gaat voor nog vijf1Alleen de zwakke vakbondsleiders gaan weg
De Centrale voor Landsdienarenorganisatie heeft een nieuw bestuur. Ronald Hooghart is wederom gekozen als voorzitter van de grootste landsdienarenorganisatie. Er heeft geen verkiezing plaats gevonden. Ronald Hooghart was de enige die een lijst indiende. Zijn lijst werd bij acclamatie tijdens een algemene ledenvergadering (alv) gekozen. Inclusief het nieuw bestuur waren er ongeveer 35 leden aanwezig op de alv. Het 12 koppen tellend bestuur werd dit keer uitgebreid naar 15. Tot nu toe zijn 14 posities ingevuld. De 15e moet nog worden ingevuld bij de volgende alv. 
Hooghart wordt voor de komende 5 jaren als voorzitter ondersteund door ondervoorzitter Michael Miskin en Penningmeester Glenn Swamipersad. Hooghart gevraagd naar waarom er maar 1 lijst was, stelde dat niemand ander zich wilde aandienen om het zware werk binnen de CLO te doen.
“Wij gaan het bestuur moeten bewegen om meer te doen”, zei een lid van de organisatie tijdens het uitbrengen van de felicitaties aan het nieuw bestuur. Dagblad Suriname vroeg Hooghart ook hoe lang hij nog wenst te dienen als kapitein van deze boot, gezien hij eerder ook gesteld had in 2020 te zullen stoppen.
Hij benadrukt de uitdaging niet met tegenzin te zijn aangegaan. “Wij hebben besloten om een tijdje met mij door te gaan. Ik had inderdaad besloten dat het tijd wordt, maar de mensen komen en zeggen dat ik nog niet weg moet. Zolang een mens zich fit voelt, moet die werken. Ik heb een zware operatie ondergaan in Columbia, maar ik voel me weer vrij fit. Als je de geschiedenis van de vakbeweging bekijkt, zul je merken dat de meeste mensen zijn gebleven tot zij dood zijn gegaan. Alleen de zwakke vakbondsleiders gaan weg. De sterken blijven staan. Wij gaan voor nog 5”, meent Hooghart.
Hooghart deelde tijdens de alv ook mee dat het rotzooi (zoals hij het noemt), dat door het Functie Informatie Systeem van de Overheid (Fiso) door de jaren heen is gecreëerd, niet meer door mag gaan. “Fiso werkt zo. Al ben je 20 jaren op Personeelszaken, moet men een bepaald diploma hebben om in een bepaalde salarisschaal te zitten”, vertelt Hooghart. Er zijn nieuwe resoluties geslagen op 28 augustus, die deze situatie tot het verleden moeten doen behoren. De resoluties zijn geslagen om mensen, die ervaring hebben anders te salariëren, in plaats van een diploma te eisen. “We willen het beste voor onze mensen. We willen productie en de economie verhogen. Maar Fiso ‘kier oen’. Mensen wachten 10 jaren op hun bevordering”, meent de CLO-voorman. Hij wil dat alle achterstanden in 2019 worden ingelopen.
Kavish Ganesh

error: Kopiëren mag niet!