Jitendra Kalloe wil verbod op wegtransport bij rondhout

De volksvertegenwoordiger Jitendra Kalloe (VHP) is bezorgd over de zwijgende houding van de autoriteiten betreffende het transport van rondhout. De schade die ermee gepaard gaat aan de infrastructuur is niet alleen in het binnenland zorgwekkend, maar ook in Nickerie. Zo stelt Kalloe dat onmisbare wegen in dit district aan het verpauperen zijn. “Per dag vertrekken er 30 tot 40 trucks vanuit Nickerie met rondhout. Via Nieuw-Nickerie, Fredericiweg, Larecoweg en de Ataoelaweg komen ze in Paramaribo terecht. Door dit zwaar transport blijkt dat de Fredericiweg steeds meer deplorabel wordt, terwijl deze weg de enige is die de verbinding maakt met Nieuw-Nickerie en de oostelijke polder. Als deze weg onbegaanbaar wordt, hoe verder?”, benadrukt Kalloe in gesprek met Dagblad Suriname.
Hij voert aan dat dergelijke noodkreten niet voor het eerst gelanceerd worden. Desalniettemin kijkt de regering lijdelijk toe hoe de infrastructuur in Nickerie, die reeds allerlei gebreken vertoond, aan het verslechteren is. “Men sprak over een asfaltering van het weggedeelte tussen Boskamp en de Henarbrug. Waar is dat gebleven?” Ook was de behoefte geuit voor controle op het wettelijke toegestane gewicht om verdere schade aan de wegen te voorkomen, echter is er daaraan ook geen invulling gegeven. “Wacht de regering totdat de wegen helemaal vernietigd worden?”
Kalloe vraagt zich af waarom de houttransporteurs geen gebruikmaken van het zeetransport in plaats van wegtransport. Indertijd was zeetransport voor rondhout gangbaar, merkt de volksvertegenwoordiger op. Hij doet een beroep op de regering om deze mogelijkheid wederom te bekijken als duurzame oplossing voor het behoud van de infrastructuur. “De Parmessarweg bijvoorbeeld is 3 tot 4 jaren terug al vernietigd door het zware transport. En nu is de Fredericiweg aan de beurt. Welk beleid wordt er gevoerd op het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie?”, aldus Kalloe.
KSR

error: Kopiëren mag niet!