Gebroeders Rivaldinho en Quanito getraumatiseerd na onrechtmatige aanhouding

2 Gebroeders Rivaldinho en Quanito getraumatiseerd na onrechtmatige aanhouding (2)
2 Gebroeders Rivaldinho en Quanito getraumatiseerd na onrechtmatige aanhouding (1)Politie zal materiële schade vergoeden

Hoofdpolitievoorlichter Humphrey Naarden zegt dat de politie van Paramaribo zich heeft verontschuldigd voor het onrechtmatig aanhouden van de gebroeders Rivaldinho en Quanito. Naarden zegt ook dat de materiële schade die de mensen hebben geleden als gevolg van deze actie, door de politie zal worden vergoed. Over het psychisch leed dat deze mensen en hun familie hebben ondergaan, wordt nog niets gezegd. Uit het politioneel onderzoek blijkt dat de politie informatie binnenkreeg dat de gebroeders meer moesten afweten van een roof. Zij werden toen als criminelen opgehaald door RBT en de agenten van het ressort. Uit het nader onderzoek bleek later dat deze jongens totaal onschuldig zijn en dat zij niets te maken hebben met de vermeende roof. De gebroeders zijn toen heengezonden. Volgens de familie zijn de broers enorm getraumatiseerd. De politie heeft goederen in de woning vernield. Zij hebben deuren opengetrapt en hebben deze jongens meegenomen.
Op maandag 12 november heeft de politie ook de gebroeders R.V (35) en W.V. (33) op disproportionele wijze gearresteerd. Zij werden hardhandig door de politie aangehouden en overgebracht naar het bureau, omdat zij op die bewuste avond een drone lieten overvliegen over de woning van de minister van Justitie en Politie, Stuart Getrouw, in het ressort Geyersvlijt. Uit het nader onderzoek blijkt dat deze jongens dagen onschuldig waren opgesloten.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!