Ingrid Karta-Bink: ‘NDP sab leni, soso leni’

Ingrid Karta-Bink
Ingrid Karta-Bink
Het PL-assembleelid Ingrid Karta Bink is van mening dat het volk moet afrekenen met de huidige NDP-regering. Dit liet ze duidelijk merken in haar toespraak bij de viering van het 20-jarig bestaan van de partij afgelopen zaterdagavond in het partijcentrum van de PL te Beekhuizen. ‘NDP basi a keba. Den no sabi regeer unu mama Sranan. Den sab leni, soso leni.’ De politica benadrukte dat de huidige beleidsmakers slechts erop uit zijn om het volk te misleiden. Ze spoorde de aanwezigen aan om nooit te stemmen voor de NDP.
Rij- en voertuigenbelasting doorberekend
Bink waarschuwde ervoor dat de rij- en voertuigenbelasting haar impact zal hebben op de totale samenleving. ‘Een ieder zal het in zijn of haar portemonnee merken. Het spin-offeffect van deze vorm van belasting betalen zal zijn dat alles doorberekend zal worden op de producten in de winkels.’ Ook kan zij het zich niet voorstellen dat Suriname, dat rijk is aan vis, gebukt gaat onder een schaarste van vis en garnalen. Dit, vanwege het ondoordacht en ongecontroleerd uitgeven van visvergunningen. Visvergunningen worden volgens haar als ‘warang boru’ uitgegeven.
Je firi ing dipi ini yu saka
De politica gaf de hedendaagse trend weer, waar de doorsnee burger dagelijks mee geconfronteerd wordt. Vooral de devaluatie van de Surinaamse dollar. ‘Je firi ing dipi ini yu saka.’ Dit zou zo erg zijn dat burgers op de eerste dag van de nieuwe maand al ‘skeer’ zijn en met een lege portemonnee zitten. ‘Deze regering vernietigt unu mooi Sranan. En niet te spreken over de gezondheidszorg waar burgers letterlijk als bedelaars moeten bedelen voor een dokterskaart. En toch moet je zelf betalen voor je medicijnen.’ Maar Bink sprak de aanwezigen ook hoop en moed toe dat er een ommekeer kan komen en vermeldde er tevens bij dat er nog 15 maanden resten alvorens de gang naar de stembus een feit is.
Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!