Parlementariërs eisen stopzetting rij- en voertuigenbelasting

‘Van een kale kip kan je geen veren meer plukken’

Parlementariërs uit de totale oppositie eisen dat de rij- en voertuigenbelasting onmiddellijk teruggedraaid wordt. Er is volgens hen geen enkele rechtvaardiging om de rij- en voertuigenbelasting wederom in te voeren, omdat hiermee het volk dubbel wordt gestraft. PL-assembleelid Ingrid Bink voerde gisteren in De Nationale Assemblee (DNA) aan dat er een enorm conflict is ontstaan tussen de Surinaamse overheid en automobilisten. “De automobilisten kunnen de bedragen met betrekking tot rij- en voertuigenbelasting niet ophoesten. Van een kale kip kan je geen veren plukken”, stelde de PL’er. Vanaf 15 november is de betaling van deze belasting al mogelijk. De inwerkingtreding van deze belasting is vanaf 1 januari 2019. Volgens Bink wordt de voorspelde gouden kerst van december veranderd in een sombere kerst.
Ook Mahinder Jogi spuugde zijn gal hierover en vindt dat de betaling in heroverweging moet worden genomen. “Het enige wat de regering interesseert is hoe zij geld uit de zakken van het volk kan halen. Hieraan moet paal en perk worden gesteld. Er is een enorme desorganisatie. Als er voor meer dan 250.000 voertuigen betaald moet worden, is de regering wel in staat om dat te organiseren?”, aldus Jogi.
Amzad Abdoel praat eerder over kinderziektes bij de start van de betaling. Hij vroeg om zaken efficiënter te laten verlopen aangezien Financiënminister Gilmore Hoefdraad al een werkbespreking heeft gehad met zijn personeel. “De regering kan de inkomsten goed gebruiken”, aldus Abdoel. Jennifer Vreedzaam (NDP) ziet graag betere voorlichting over de reden van de belasting. Volgens eerdere mededeling van minister Gillmore Hoefdraad ontvangt de overheid met de herinvoering van de rij- en voertuigenbelasting ongeveer SRD 83 miljoen. Slechts 10 % van de SRD 83 miljoen zal worden aangewend voor het onderhouden van de primaire wegen in Suriname.
FR

error: Kopiëren mag niet!