Pertjajah Luhur viert bigi-jari met culturele optocht

Niet alleen de kids vanaf 1 tot 10 jaar maar ook de seniorenburgers vanaf 60 jaar worden door de Pertjajah Luhur blij gemaakt met een geschenk. Dit, in verband met de viering van de bigi-jari het 20-jarig bestaan van de partij. De partij is in feite op de Dag van de Kinderen op 5 december jarig, maar het grote feest wordt op zaterdag 1 december gehouden in het partijcentrum van de PL te Beekhuizen. Vanwege organisatorische redenen dienen de aanwezigen zich vooraf te registreren bij de verschillende PL-kernen. Partijvoorzitter Paul Somohardjo stelt in gesprek met Dagblad Suriname centraal, zijn dankbaarheid aan de leden en sympathisanten van de partij die de PL altijd loyaal en trouw zijn geweest. Tegen deze achtergrond zal het oudste lid van de partij extra in de schijnwerpers geplaatst worden.
Culturele optocht
Op zaterdag 1 december wordt vanuit de Anthony Nesty Sporthal aan de Mr. Jagernath Lachmonstraat een culturele optocht gelopen tot naar Beekhuizen. Dit vangt aan vanaf 16.00 uur. Aangekomen in het partijcentrum zal er verder gefeest worden, gevolgd door tal van culturele activiteiten. Tot een van de aanwezigen behoort ook het bezoek van de Sinterklaas. Voor de kleintjes zijn er diverse kinderattracties. De volwassenen kunnen zich tot in de late avond vermaken op de tonen van tal van muziekformaties.
Educatie volgt na feest
Somohardjo stelt voorop dat op de jaardag van de partij zelf op woensdag 5 december een dankdienst wordt gehouden. De eerstvolgende zaterdag valt op 8 december. Vanwege de zwarte bladzijde in de geschiedenis, waarbij 15 weerloze Surinamers zijn vermoord op deze dag, is het beslist niet gunstig om op deze dag te feesten, legt de PL-voorzitter uit. Daarom is de feestdag van de partij uitgeschreven op 1 december. Na deze zaterdag vinden er educatieve activiteiten plaats in de vorm van lezingen en workshops.
Partij in feite langer dan 50 jaar
Het zit Somohardjo nog steeds dwars dat de couppleger die momenteel de huidige regering ondersteunt middels een coup het voorzitterschap van zijn eigenlijke eerste partij de Pendawalima, naar zich heeft toegetrokken. Op advies van politici is Somohardjo bijkans 20 jaren geleden een andere partij de Pertjajah Luhur gaan oprichten. ‘Dezelfde couppleger had verraad gepleegd voor de post van onderminister. Vijftien jaren lang heeft hij niets kunnen doen met de partij.’
Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!