Ultimatum Bond Stichting Dak- en Thuislozen werpt vruchten af

De Stichting Bureau Dak- en Thuislozen is sinds gisteren in actie vanwege het uitblijven van salarisbetalingen aan het personeel. Zowel aan de Wicherstraat als op de locatie te Latour was het personeel in een sitdown-actie. Volgens directeur Reza Doekhie spelen achterstallige exploitatiekosten een belangrijke rol in deze situatie. “De informatie was niet doorgegeven aan de directeur van Stichting Dak- en Thuislozen dat hij deze eerst zou moeten hebben voldaan, alvorens de salarissen van zijn personeel zouden worden overgemaakt”, zegt Claudette Etnel van de Bond Stichting Dak- en Thuislozen. “De mensen moeten gewoon betaald worden, je kan dan later naar de exploitatiekosten kijken”, reageert de vakbondsvrouw.
Directeur Doekhie was de gehele ochtend druk in overleg met de instanties. Het ultimatum, dat was gesteld door de bond, liep van 00.00 tot 12.00 uur. Doekhi geeft aan dat de lonen en salarissen een andere component van de bedrijfsvoering zijn. “Men heeft vanwege de achterstallige betalingen van 2017 de lonen niet uitbetaald. Dit bedrag was voorgeschoten door het ministerie van Financiën. Stichting Dak- en Thuislozen heeft twee openstaande reçu’s. “Deze moeten overgemaakt worden, want wij moeten het nog ontvangen”, zegt de directeur. “Er is aangegeven dat er een verrekening moet plaatsvinden, want dit was administratief nog niet afgehandeld.”
De bond die opkomt voor de belangen van de medewerkers die bij hem zijn aangesloten, volgt de ontwikkelingen op de voet. Het ultimatum liep dinsdagmiddag 12.00 uur af. Om 15.00 uur bevestigde de bond dat een beleidsmedewerker van het ministerie van Financiën heeft laten weten dat de salarissen van het personeel zijn gegarandeerd en dat de overmaking zal moeten plaatsvinden. De bond laat weten dat indien dit niet het geval is, de acties zullen worden verscherpt.
RB

error: Kopiëren mag niet!