Bermbebouwing gaat maar door

Bermbebouwing gaat maar door1
Bermbebouwing gaat maar door2In navolging van klachten en protesten die door buurtbewoners van het Eerste Rijwegproject zijn gedeponeerd bij het districtscommissariaat met betrekking tot bermbebouwing in de nabijheid van de OS Albergaschool gelegen op de hoek van de Gravenberchstraat, hebben meerdere burgers hun misnoegen geuit. Aanvankelijk stelden de districtscommissarissen dat het bij bermbebouwing om arme mensen gaat, die op een eerlijke manier aan hun dagelijks brood proberen te komen. Daarom werd het oogluikend toegelaten. Maar het staat buiten kijf dat in toenemende mate aan rijke, politieke vrienden toestemming wordt gegeven om op grote delen van strategisch gelegen bermen nagelvaste opstallen, in beton en staal op te trekken, voorzien van airconditioning en andere luxe.
Levensvreugde wordt met de dag minder
‘Het volk heeft niets in te brengen. De regering lapt alle regels aan haar laars. Het is zonneklaar dat het beleid erop gericht is om familie, vrienden en politieke sympathisanten te accommoderen op plaatsen die de ruimtelijke ordening van de hoofdstad tot een grotere puinhoop maken. Er wordt met niets en niemand rekening gehouden. Ook niet met de verkeersveiligheid en levensvreugde van de buurtbewoners’, werd aangehaald.
Bermbebouwing schering en inslag
Daaraan werd toegevoegd dat dit onwettig gedrag in toenemende mate in alle buurten voorkomt. Een schoolvoorbeeld daarvan is de uitbouw van het pand op de hoek van de Dr. J.F. Nassylaan en de Swalmbergstraat, waar de grootste Mahonyboom in de hoofdstad eraan moest geloven. Daar is men ook zover gegaan om rond de lantaarnpaal van de Energie Bedrijven Suriname te bouwen. Er is voor voetgangers een centimeter trottoir vrijgelaten.
HD

error: Kopiëren mag niet!