Vriend herkent aangespoeld lijk Garib in Guyana

Frontfoto 2Maarten, één van de aanwezigen op de speedboot die op zondag 19 augustus betrokken is geweest bij een ongeluk op de Surinamerivier, heeft het ontzielde lichaam van zijn vriend Widperkash Garib herkend. Hij zegt met een grote mate van zekerheid dat het lijk, welke afgelopen zondag in Guyana is aangespoeld, van zijn vriend, meer bekend als Adjit, is. Hij zegt dat het nieuws van Guyana de foto van het aangespoeld lijk heeft gepubliceerd. Op basis van de kleding en het postuur zegt Maarten dat het ontzielde lichaam van zijn vriend, die meer als broer voor hem betekende, is. Dagblad Suriname heeft de informatie van de familie en van de politie dat de familie op weg is naar Guyana om het lijk te identificeren.
Volgens Maarten waren ze met 7 personen vertrokken vanuit Paramaribo naar plantage Johanna Margaretha aan de rechteroever van de Commewijnerivier. Op de terugweg heeft de groep een incident meegemaakt, waarbij 1 van hun vrienden uit de boot in de rivier is gevallen. “Iedereen in de boot was gewond. Garib viel in de rivier en de persoon die naast hem zat, R.R., is op Maarten gevallen met als gevolg dat beide personen letsels hebben opgelopen. Maarten zelf heeft letsels aan zijn beide benen opgelopen, terwijl R.R. zijn bewustzijn verloor”, geeft hij aan. Herhaaldelijk zoeken naar Adjit heeft geen positief resultaat opgeleverd.
Verder zegt Maarten dat iedereen van de groep thuis bij de familie is geweest om medeleven te betuigen. “Adjit en onze groep waren altijd samen. Hij was meer met ons dan met zijn familie. Op die dag hadden wij wel wat glaasjes op, maar het is beslist niet zo dat wij stomdronken waren. Het verlies van onze broer Adjit doet ons heel veel pijn. Niemand durft nog over onze sport te praten. Wij zijn allemaal getraumatiseerd en weten op dit moment niet hoe dit te verwerken, laat staan de naaste familie en zijn gezin.”
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!