Stichting Matoekoe heeft 7 maanden geen subsidie ontvangen

2Stichting Matoekoe ontvangt 7 maanden geen subsidie1De werknemers bij Stichting Matoekoe hebben over de maand juli nog geen salarissen ontvangen. Zij dreigen de dienstverlening te staken indien er binnenkort geen oplossing komt. Matoekoe is een centrum in Suriname, waar kinderen en jongeren met een verstandelijke beperking of ontwikkelingsstoornis begeleid worden naar een zo zelfstandig mogelijk functioneren in de maatschappij. Ongeveer 60 pupillen zijn dagelijks daar voor begeleiding. 15 van de 60 verblijven daar. De anderen worden dagelijks van en naar huis gebracht.
Dagblad Suriname sprak waarnemend directeur Stacy Martopawiro over het misnoegen van de 28 werknemers binnen de organisatie. Die kon het medium vertellen dat er sinds januari 2018 geen subsidies zijn ontvangen van de overheid. De stichting heeft haar operaties en salarissen vooralsnog kunnen betalen uit donatiemiddelen, maar die raken ook ooit op. Het punt van een lege kas blijkt te naderen, gezien de salarissen niet meer kunnen worden uitbetaald.
Martopawiro stelt dat het staken van de dienstverlening verregaande gevolgen kan hebben. Dit niet alleen voor de kinderen, die dagelijks op het terrein zijn, maar ook voor de ouders en/of verzorgers, die erop rekenen dat hun kinderen apart worden begeleid. Zij stelt dat de administratieve handelingen bij het ministerie van Sociale Zaken al zijn goedgekeurd. De stichting heeft haar resus al in handen. Het wachten is op overmakingen vanuit het ministerie van Financiën. Tot noch toe gaat het om een bedrag van ruim een half miljoen SRD dat moet worden overgemaakt. De werknemers zijn niet verenigd in een bond.
Kavish Ganesh

error: Kopiëren mag niet!