Beurs bedoeld om jongeren kennis te doen nemen van beroepsmogelijkheden

Beurs bedoeld om jongeren kennis te doen nemen van beroepsmogelijkhedenDe Stichting Jongerenwelzijn houdt in samenwerking met diverse gouvernementele en niet-gouvernementele organisaties in de periode vrijdag 13 tot en met zondag 15 juli de Jongeren Informatiebeurs 2018, met als thema “Informatie, educatie de bouwstenen van onze natie”. Deze beurs is voornamelijk bedoeld voor jongeren van 12 jaar en ouder. Het doel van de beurs is om jongeren van voornamelijk voj- en vos-scholen (en hun ouders), werkende en werkloze jongeren door middel van informatie, documentatie en demonstratie kennis te doen nemen van opleidings-, trainings- en beroepsmogelijkheden, milieubewustwording en milieu-educatieve activiteiten, productiemogelijkheden, mogelijkheden voor culturele en creatieve expressie, hulp- en dienstverlening en jong ondernemerschap. De verwachting is dat de jongeren na het bezoek aan de beurs beter in staat zullen zijn een gerichte keuze te maken voor (vervolg) onderwijs en training, bewuster zullen omgaan met het milieu en in staat zullen zijn een gezondere levensstijl te ontwikkelen.
Meer informatie rond onderwijsmogelijkheden
Afhankelijk van het aantal deelnemende instanties/organisaties zullen informatiestands worden ingericht. Er zal informatie worden verstrekt over onder andere onderwijsmogelijkheden en studiefaciliteiten, trainingsmogelijkheden bij de overheid en het bedrijfsleven en ngo’s, beroeps- en vakopleidingen, werkgelegenheidsmogelijkheden, beroepen en bedrijfseconomische activiteiten. Trainingsinstituten en bedrijven zullen vervolgens de ruimte krijgen om ter plekke korte trainingen en/of demonstraties te verzorgen, waaraan vooral de jonge bezoekers kunnen deelnemen.
Jong ondernemerschap
Jonge ondernemers uit voornamelijk kansarme buurten zijn in de afgelopen 6 maanden door de stichting geïdentificeerd en worden in de gelegenheid gesteld zich te profileren tijdens de infobeurs. Er vindt een volledige begeleiding en waar nodig facilitering van deze jongeren plaats. Diverse jonge artiesten zullen tenslotte in de gelegenheid gesteld worden om korte optredens te verzorgen welke de jongeren aanspreken. Het gaat hierbij om een vorm van entertainment met een educatief karakter. Zang-, dans- en toneelgroepen, voornamelijk bestaande uit jongeren, zullen daartoe worden uitgenodigd. Om te voorkomen dat de optredens storend werken naar de overige beursactiviteiten, zullen deze pas aan het eind van elke beursavond worden geprogrammeerd. De Stichting Jongerenwelzijn heeft sinds 2018 milieu bewustwording verheven tot een van haar prioriteitsgebieden door de lancering van het Green Formation Program tijdens de Jongeren Informatiebeurs 2018. Derhalve zal dit programma een belangrijk onderdeel vormen van de Jongeren Informatiebeurs 2018.
NK

error: Kopiëren mag niet!