Vriendengroep Saramaccapolder organiseert seniorendag bij viering Hindoestaanse Immigratie

1Vriendengroep van SaramaccapolderIn het kader van de viering van 145 jaar Hindoestaanse Immigratie organiseerde de vriendengroep van Saramaccapolder, onder leiding van Kries Sarabdjitsingh, in samenwerking met Stichting Hindoestaanse Immigratie een seniorendag met ruim 750 senioren van het ressort Saramaccapolder en omgeving te sportcomplex Bolo te Leiding 9A, met als thema “De rol van Hindoestanen in de Surinaamse samenleving de afgelopen 145 jaar”.
Onder de aanwezigen waren de districtscommissaris van Noord-West Wanica,. Sarwankoemar Ramai, DNA-lid Asis Gajadien, gewezen vicepresident mr. Jules Ajodhia en gewezen voorzitter DNA, Marijke Djwalapersad, voorzitter Hindi Parishad, Bholanath Narain, de voorzitter van Stichting Hindoestaanse Immigratie en Shabier Isaak.
Het programma bestond uit toespraken, zang, culturele dansoptreden, gedichten, londa ke naach, khajari en natak. Verschillende sprekers hebben op hun eigen wijze de rol van Hindoestanen binnen de Surinaamse samenleving benadrukt en op het hart gedrukt hun culturele identiteit niet te verliezen. De Stichting Hindoestaanse Immigratie huldigde 7 bewoners van het ressort Saramaccapolder vanwege hun bijdrage in de sociaal en culturele sfeer. Tenslotte wenst de vriendengroep van Saramaccapolder een ieder en in het bijzonder alle sponsoren te bedanken voor hun bijdrage.

error: Kopiëren mag niet!