10 personen vast voor 55kg drugszaak bagagecontainer

Tien personen zijn in verzekering gesteld voor betrokkenheid bij de poging tot smokkel van 55 pakken cocaïne in de dubbele bodem van een bagagecontainer van de SLM. Retitia Forster, hoofd Drugsbestrijding, zei gisteren aan journalisten dat de politie in eerste instantie 12 verdachten in beeld had gebracht, maar daarna weer twee in vrijheid heeft moeten stellen. Het onderzoek heeft uitgewezen dat drugs een brutogewicht had van totaal 63 kilogram.
Forster benadrukte dat de politie nu ver gevorderd is met dit onderzoek en ook andere grote drugsvangsten. Zo is in de zaak waar op 3 april drugs verborgen zat aan de onder kant van twee twintig voet containers, 1 verdachte aangehouden. Tijdens de controle werkt opgemerkt dat onder beide containers twee extra balken waren bevestigd waarin 42,25 kilogram drugs verborgen zat. Volgens Forster is de verstrekker van het verderfelijk spul ook al in beeld en wordt er nu gewerkt aan zijn aanhouding.
Op 26 mei zijn ook twee passagiers op de JAP-luchthaven aangehouden die in totaal 38 kilogram Jami in hun koffers naar Barbados zouden vervoeren. Ondertussen zijn vier verdachten, waaronder 2 vrouwen en 2 mannen, in deze zaak aangehouden. Het verlengde van dit onderzoek heeft volgens Forster ook uitgewezen dat de vermoedelijke verstrekker ergens in Paramaribo een schuiladres had. Op dat adres is eveneens een brutogewicht van 490 kilogram Jami in beslag genomen en cocaïne pasta met een brutogewicht van 3,25 gram.
Faisel Rasoelbaks

error: Kopiëren mag niet!