Justitieel onderzoek naschoolse opvang

Voorzitter Desi Bouterse van de Nationale Democratische Partij heeft donderdagavond kaderleden van de partij toegesproken tijdens een redelijk goed bezochte vergadering in het Ontspanningscentrum Eerste Rijweg (Ocer). De interne bestuursverkiezingen, waarvan de voorbereiding in volle gang is, werd besproken. Ook de komende algemene verkiezingen in 2020 kwamen ter sprake. NDP gaat de verkiezing alleen in. Het evaluatierapport ter aanpassing van de kieswet kwam ook aan de orde. ‘NDP gaat de verkiezingen alleen in’ werd gezegd. Deze materie zal in De Nationale Assemblee worden besproken. De bedoeling is dat de nieuwe kieswet zo spoedig mogelijk zal worden ingevoerd
Justitieel onderzoek naschoolse opvang
Politieke leider Bouterse had het over oneerlijkheid. Onder andere de ongeregeldheden rond de naschoolse opvang werden gehekeld. Er zal op dit stuk een justitieel onderzoek plaatsvinden. Als alles volgens plan verloopt, zal de naschoolse opvang in het schooljaar 2018-2019 weer ingevoerd worden. Zijn wederhelft, samen met minister Lilian Ferrier, zullen het nieuwe naschoolse programma trekken.
Knoeierij met voedselpakketten
Ook werd gewezen op knoeierij met de NDP-voedselpakketten. De media besteden volgens Bouterse onvoldoende aandacht aan de positieve ontwikkelingen die hiermee tot stand worden gebracht. De negatieve zijde wordt juist benadrukt. Er zal daartegen opgetreden worden.
Hoog bezoek
Bouterse deelde mee dat binnenkort Suriname hoog bezoek zal ontvangen. De president van India en een Russische minister zullen Suriname bezoeken. Dit jaar komen ook de Ashanti koning en de premiers van Antigua en Dominica naar Suriname.
HD

error: Kopiëren mag niet!