EBS moet nog heel wat achterstanden inhalen

Frontfoto 2Volgens de CEO van de NV Energiebedrijven Suriname (EBS), Rabin Parmessar, heeft de EBS nog veel in te halen qua achterstanden met betrekking to de stroomvoorzieingen. Op diverse gebieden zullen er breed activiteiten ondernomen worden en de directeur stelt dat de wettelijke regelingen er zijn om het bedrijf naar de volgende stap te begeleiden zodat deze transparant opgedeeld kan worden. De wettelijke regelingen zijn er in de verlengde van een decenialange roep vanuit de samenleving naar meer efficientere diensten. De burgerij wordt volgens de directeur op dit gebied steeds kritischer. “De vraag naar meer kostenbesparende dienstverlening en klantvriendelijkheid wordt steeds heviger geponeerd en we hebben geen keus dan onze organisatie ook als zodanig in te richten. De raad van toezicht binnen de Energie Autoriteit Suriname (EAS) is al geïnstalleerd en binnenkort wordt de directeur benoemd. Het is de EAS die op alle afdelingen de inspectie zal verrichten. Wij willen een zo goed mogelijk overleg om ons voor te bereiden om te kijken hoe efficient en effectief alles in te delen”, zegt Parmessar.
Vierde Linesmen Training Program afgerond
In de afgelopen 10 dagen hebben ruim 198 trainees waaronder EBS lijnwerkers een intensieve Linesmen Training gevolgd. Hiermee is het 4de Linesmen Training Program met succes afgerond. Lijnwerkers zijn verantwoordelijk voor herstel, onderhoud en uitbreiding van het landelijk elektriciteitsnet. Bij problemen op het stroomnetwerk moeten deze medewerkers erop af om zodat de elektriciteitsvoorziening aan de gemeenschap gegarandeerd blijft. In dit kader is de EBS 5 jaar geleden een samenwerking aangegaan met Suriname Amerika BrotherhoodInitiative (SABI) om het certificeringstraject van haar lijnwerkers en ander technisch personeel op te starten. De trainingen zijn voornamelijk gericht op de veiligheid en effectiviteit.De lijnwerkers komen van de technische school en worden on-the-job getraind. De trainingen vinden plaats in de trainingszalen van de EBS en op de trainingsyard op Betesda Livorno. EBS die meer dan 100 jaar bestaat, heeft niet altijd makkelijke tijden gekend. De CEO stond vervolgens stil bij hetgeen de lijnwerkers allemaal tegenkomen op het veld. In dit kader werden genoemd situaties zoals stroomdiefstal. “Er moet onder alle omstandigheden gewerkt blijven worden om die stroomvoorziening te garanderen, maar er is nog veel in te halen qua achterstanden.”
Regenseizoen moeilijkste periode lijnwerker
De linesmen zijn het gezicht van de EBS. Met de komst van de regenseizoen gaat deze groep een moeilijke tijd tegemoet door mogelijke blikseminslagen. “In het licht hiervan moeten de lijnwerkers gereed zijn om hun werk te doen en moeten zij de regels rond veiligheid in acht nemen. De samenleving moet op dit gebied beter geinformeerd worden , rond de omstandigheden waarin de lijnwerker zijn werkzaamheden uitvoert. Daarom is het van belang met deze trainingen voort te gaan”, aldus CEO Parmessar.
NK

error: Kopiëren mag niet!