AZP telefonisch moeilijk te bereiken

Er zijn recentelijk klachten geponeerd rond de telefonische bereikbaarheid van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP) in geval van nood. Personen die contact opnemen met het ziekenhuis die een noodsituatie wensen door te geven , merken op dat het moeilijk is het ziekenhuis te bereiken en dat het soms helemaal niet mogelijk is. De behoefte in deze naar een spoedlijn is groot gezien sommige situaties snelle medische attentie vereisen. ‘Indien het niet mogelijk is om zelf of een geliefde naar de SEH te brengen, moet ik het ziekenhuis zo snel als mogelijk zelf kunnen bereiken en niet urenlang aan een lijn zitten wachten’, luidt de klacht. Het nummer waarop gebeld wordt is 442222.
Rehabilitatiewerkzaamheden over een maand
In de tussentijd verkeert het ziekenhuis in een transformatiefase en zullen zo aanstonds de eerste onderhoudswerkzaamheden beginnen. Volgende maand zal er een aanvang worden gemaakt met de rehabilitatiewerkzaamheden van het beddenhuis van AZP. Volgens engineer Rino Tjin Wong Joe gaat het eerder om de instandhouding van het beddenhuis in afwachting op de nieuwe ziekenhuis. De reparatie was vooral belangrijk om mogelijk lekkages en verrotting tegen te gaan die duidelijk zichtbaar waren. In 2014 is er een detailscan gemaakt van het gebouw waar een aantal gebreken zijn gevonden. Deze installaties zijn onvervangbaar omdat de materialen uit 1970 zijn . De elektra voldoet bijna niet meer aan de huidige standaarden en onderhoud wordt alleen maar duurder en moeilijker.Verder zijn er normale onderhoudsvoorwaarden waaraan het gebouw moet voldoen , maar omdat het een groot gebouw is (ongeveer 1600m2 per verdieping) met 6 verdiepingen is het permanent onderhouden heel veel werk.
Hoewel er gedurende de werkzaamheden wat overlast zal zijn, moet het ziekenhuis in volledig gebruik blijven. Er zal per verdieping gebouwd worden, wat betekent dat er in 12 vleugels gewerkt zal worden die binnen 18 maanden af moeten zijn. Het Militair Hospitaal speelt hierbij een belangrijke factor, omdat deze nodig is om de patiënten te verplaatsen tijdens de werkzaamheden.
Werkzaamheden
Nadat muren en het plafond zijn weggehaald zal men van start gaan met het her-installeren van gevels, vloeren, wanden,meubilair, toiletten en badkamers, speciale medische equipment, nieuwe afvoer en relingen en schilderwerk. Vervolgens zullen tevens elektra-installaties volledig vervangen worden, koud en warmwaterinstallaties geplaatst worden en de brandbeveiliging en medische gassen, binnen dit project opgenomen zijn.
NK

error: Kopiëren mag niet!