Buurman schiet met illegaal jachtgeweer

De politie van Meerzorg kreeg zondag een melding van een schietincident aan de Joseph Karamataliweg. Uit de verklaring van Diepnarain Joeglal blijkt dat hij een perceel heeft gekocht langs de Surinamerivier. Afgelopen zondag werden er werkzaamheden op het terrein uitgevoerd. De aangever was ter plaatse voor controle. Tot zijn verbazing merkte hij dat de werknemer twee hopen zand op het terrein van zijn buurman, een zekere K., had gedumpt. Hij is toen hierover met de buurman gaan praten, echter werd dit hem niet in dank afgenomen. De buurman jaagde hem weg en bedreigde hem met de dood. Alsof dat niet genoeg was, loste de buurman twee schoten met een jachtgeweer. De politie van Meerzorg werd ingeschakeld en die heeft de zaak onderzocht. Het jachtgeweer waarmee de verdachte heeft geschoten, blijkt van zijn wijlen vader te zijn. De schutter geeft toe te hebben geschoten, maar naar zijn zeggen was het in een veilige richting. In het belang van het onderzoek heeft de politie het jachtgeweer in beslag genomen.
De schutter werd voorgeleid bij de hulpofficier. Hij werd na overleg met een lid van het Openbaar Ministerie heengezonden. De aangever Joeglal is enorm verbaasd over dit besluit. Hij vraagt zich nog steeds af hoe het mogelijk is dat de politie, althans het Openbaar Ministerie, de man gewoon zo weer heeft laten gaan. De verdachte heeft hem immers concreet met de dood bedreigd en hij heeft om hem af te schrikken, geschoten met een illegaal jachtgeweer.
Dagblad Suriname heeft in verband met het onderzoek gesproken met de gewestelijk politiecommandant, George Randjitsing. Hij bevestigde dit geval en zei er direct bij dat de politie nog bezig is met het onderzoek. Er is een dossier opgemaakt en dit wordt opgestuurd naar het parket.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!