Bouw centraalgebouw Sport- en Jeugdzaken al 5 jaar gestopt

Nieuwbouw Sport en JeugdzakenHet afbouwen en inrichting van de centrale huisvesting van het ministerie van Sport- en Jeugdzaken op het terrein van het Willebrod Axwijk Sportcentrum laat al 5 jaar op zich wachten. In 2012 werd onder minister Ismanto Adna een aanvang gemaakt met de werkzaamheden, die gegund waren aan het Bouwbedrijf Kiesel onder directievoering van het Architectenbureau DAS. Kiesel legde het werk stil vanwege achterstallige betaling.
Financieel debacle
Het niet opleveren van het gebouw is niet alleen een financiële debacle. De mislukking heeft directe invloed op het functioneren van het ministerie, dat een nomadenleven leidt. Het was eerst ondergebracht in een huurpand aan de Fred Derbystraat en is nu gehuisvest aan de Prins Hendrikstraat (oud-TCT-gebouw), waar een vaste telefoonlijn ontbreekt. Dit, en andere ongemakken die het zwervend leven met zich meebrengt, zijn een grote hinder voor het naar behoren functioneren.
Minister Joan Dogojo om een verklaring gevraagd, haalde aan dat zij het zo is komen aantreffen. De oorzaak van deze negatieve situatie is te wijten aan de financiële situatie in het land. ‘Wij zijn bezig strategieën uit te zetten die het mogelijk moeten maken om eind 2019 in te trekken in ons eigen pand. In november/december van het volgend jaar worden de Consude Games (de Zuid- Amerikaanse Schoolsport Spelen) in Suriname gehouden. Het lijkt mij een prachtig moment om rond dat tijdstip in te trekken.’ Een paar duizend jongeren in de leeftijdsklasse 12 tot 14 jaar, uit landen als Argentinië, Brazilië, Bolivia, Chile, Colombia, Ecuador, Paraguay, Peru, Uruguay en Venezuela zullen een sportief bezoek afleggen.
HD

error: Kopiëren mag niet!