72-jarige handtastelijke man krijgt gecombineerde straf

De 72-jarige verdachte Johannes Z. heeft een celstraf van 12 maanden, waarvan 11 voorwaardelijk, opgelegd gekregen. Kantonrechter Ingrid Lachitjaran achtte ontucht wettig en overtuigen bewezen. In deze strafzaak heeft de openbare aanklager een celstraf van 12 maanden, waarvan 6 voorwaardelijk geëist onder aftrek, met een proeftijd van 3 jaar. Hij wordt ervan verdacht onzedelijke handelingen te hebben gepleegd met een minderjarig kind. De verdachte heeft reeds een maand in voorarrest doorgebracht. Hij was eerder gedurende het strafproces door de rechter voorlopig op vrije voeten gesteld. Hij werd door de ouders van het kind aangesproken nadat hun dochter vertelde dat opa meerdere malen met haar geslachtsdeel had gespeeld.
De vader van het slachtoffer heeft over dit geval overleg gepleegd met de dorpskapitein, waarna de kapitein de vader adviseerde om deze zaak niet hierbij te laten. Er werd toen op advies van de kapitein een politiezaak gemaakt. De verdachte is na de waarschuwing tot inkeer gekomen en heeft zich nimmer meer schuldig gemaakt aan dergelijke handelingen. Volgens de rechter heeft de verdachte gelukkig het kind geen schade aangericht aan haar geslachtsdeel. Het kind is nog maagd.
De verdachte heeft vanaf het prille begin toegegeven de feiten te hebben gepleegd. Hij weet niet hoe hij op het idee is gekomen. Hij heeft vanaf zijn aanhouding spijt betuigd en is tot inkeer gekomen. De rechter gaf aan dat de verdachte reeds 9 maanden op vrije voeten is gesteld. De rechter heeft daarom het voorwaardelijk deel verhoogd. Zij legde daarom een straf op van 12 maanden, waarvan 11 voorwaardelijk met aftrek, en een proeftijd van 3 jaar. Johannes blijft op vrije voeten.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!