Moneyhond: “Alle dc’s zijn NDP’ers”

Een groep dc’s die benoemd is op 3 november 2016. Volgens Joel “Moneyhond” Martinus zijn alle dc’s afkomstig van de NDP (foto: DBSarchief)
Een groep dc’s die benoemd is op 3 november 2016. Volgens Joel “Moneyhond” Martinus zijn alle dc’s afkomstig van de NDP (foto: DBSarchief)
De partij voor Broederschap en Eenheid in de Politiek (BEP) heeft volgens Joel Martinus, in de volksmond bekend als ‘Bordo’ of ‘Moneyhond’, niets in de melk te brokkelen binnen de huidige regering. Dat deze partij nu de scepter zwaait over het ministerie van Regionale Ontwikkeling (RO) is volgens hem slechts voor de vorm. “Taigi mi omeni dc BEP poti. No wang. Alla dc na fu NDP. Dat wang taki dat yu de gewoon drape voor de vorm. Yu srefi no mang du neks”, zei de entertainer, ondernemer, clubeigenaar en politicus in het actualiteitenprogramma Rashid Pierkhan’s Kal Aaj Aur Kal (KAAK). Volgens de Abop’er moet de BEP zelf aanvoelen dat deze behandeling niet kan en zelf uit de coalitie stappen. “Ie no kan de ini wang oso dan ie no habi zeggenschap”, stelt hij. De politicus vindt dat de NDP van president Desi Bouterse slechts een samenwerking met de BEP en andere politici in 2015 is aangegaan, omdat zij de Abop van Ronnie Brunswijk als een sta-in-de-weg zag. Het was volgens hem steeds Brunswijk die ervoor waakte dat de paarse partij tussen 2010 en 2015 niet vrij in de staatskas kon graaien.
‘Un gi deng mang disie wang libie’
De Abop’er, die zich als eerste vervanger van partijleider Brunswijk aanduidt, benadrukt spijt ervan te hebben dat de Abop in 2010 een samenwerking met de NDP is aangegaan. Het is volgens hem dankzij de gele partij dat de NDP na 15 jaren uit de oppositiebanken mocht stappen. “Un gi deng mang disie wang libie”, stelt hij. Volgens Moneyhond stond de paarse partij daarvoor slechts bekend om straatacties, waarbij zij de hele dag op hun soundtruck protesteerden tegen de brandstofprijs- en energieprijsverhogingen en het beleid van voormalige president Ronald Venetiaan.
Suriname kon nu semi-Dubai zijn
Moneyhond blijft erbij dat de NDP miljarden uit de staatskas heeft gestolen. Met dat geld dat het Nieuw Front samen met de Abop in 2010 overdroeg aan de NDP, kon Suriname volgens hem nu tenminste een semi-Dubai zijn geworden, terwijl Marowijne en Brokopondo tenminste tot heel belangrijke steden konden zijn ontwikkeld.
FR

error: Kopiëren mag niet!