Passagiers klagen over harde landing kist SLM in Georgetown

SLM-directeur Robbi Lachmising
SLM-directeur Robbi Lachmising
Dagblad Suriname kreeg onlangs twee klachten van passagiers die gebruik maakten van diensten van de Surinaamse Luchtvaartmaatschappij (SLM). De regionale vlucht van 14 december (een Tsjechische Boeing 737-800) heeft volgens enkele passagiers in de vroege ochtend een te harde landing gemaakt, waardoor er een technisch probleem zou zijn opgetreden. Verder wordt ook geklaagd over het cabinepersoneel dat op 26 december de vlucht naar Miami moest bedienen. Dat zou volgens enkele passagiers niet in staat zijn om zelfs in het Engels te communiceren met de passagiers. De SLM heeft hier echter wel een antwoord op.
De piloten blijken Tsjechen te zijn. Dat is ook eerder overeengekomen met de Tsjechische luchtvaartmaatschappij waar de kist is geleased. Het cabinepersoneel is Surinaams. “Er is voorlopig één (1) Tsjechische cabinelid dat nog ruim een week de cabine zal begeleiden. Dat lid bemoeit zich echter niet met de passagiers”, stelt SLM-directeur Robbi Lachmising. Dat er dus cabinepersoneel aan boord zou zijn dat geen Engels spreekt, zou volgens Lachmising niet op waarheid berusten. Dit zeker ook uitgaande van de stelling dat dit enige niet-Surinaams cabine-lid zich niet met de passagiers bemoeit.
Na met de technische dienst te hebben kortgesloten, kon Lachmising ook mededelen dat er op 14 december inderdaad vanuit Suriname naar Georgetown moest worden uitgerukt. Er was op die bewuste dag geen bevoegde monteur aanwezig in Georgetown om groen licht te geven voor het voortzetten van de vlucht. De vliegveiligheid vereist dat een gebrevetteerd persoon, hoe klein de operatie dan ook is, toestemming geeft om verder te vliegen. “Het was niet een harde landing. Het was een kleine storing in het systeem dat snel opgelost is”, meent Lachmising.
Kavish Ganesh

error: Kopiëren mag niet!