“A la dol ontslaan van mensen brengt geen ontwikkeling in onderwijs”

“A la dol ontslaan van mensen brengt geen ontwikkeling in onderwijs”“De leerkracht wordt met de grond gelijk gemaakt. We kunnen het niet langer accepteren dat men met ons doet wat men hebben wil. Wanneer de ‘raskippen’ hun eieren hebben gelegd, worden ze geslacht! Dus als meneer Peneux ons een raskip noemt, wil dat zeggen dat je één van deze dagen geslacht wordt! Dan maakt het niet uit of je een MO-A of zelfs een MO-B akte hebt”, merkt de onderwijsgevende Xiomara Cadogan op. Tijdens de protestvergadering van de Bond van Leraren (BvL) en de Alliantie van Leerkrachten in Suriname (ALS) gaf Cadogan te kennen dat zo een gedrag vanuit de autoriteiten totaal onacceptabel is. Zij is het volkomen mee eens dat er met bevoegd kader gewerkt moet worden binnen het onderwijs. “Het onderwijs moet natuurlijk op een kwalitatief hoog niveau gebracht worden, maar het a la dol ontslaan van de mensen brengt geen ontwikkeling in het onderwijs!”
De onderwijsgevende Emely Limon is eveneens van mening dat er een eind moet komen aan dergelijke taferelen. “Ik zal echt niet accepteren dat we ‘raskippen’ genoemd worden door onze minister. Ik keur dit ten zeerste af.” Limon deelde mee dat de leraren indertijd niet eens wisten wat hun rechten waren. “Maar nu dat het ons aangeleerd wordt en we bewust worden van onze rechten, wil men ons een kopje kleiner maken? Maar het gaat ze niet lukken! De mond die God ons gegeven heeft om te spreken, zullen we ook gebruiken om te spreken.” Volgens Limon zal geen enkel intimidatiemaatregel van de autoriteiten erin slagen om de leraren te muilkorven.
Tal van actoren hebben hun solidariteit getoond voor de leraren tegen wie er genadeloze maatregelen zijn getroffen. Zo waren delen van de vakbeweging, waaronder Robby Berenstein, Dayanand Dwarka en Armand Zunder, aanwezig tijdens de protestvergadering. Ook de volksvertegenwoordiger Edward Belfort heeft zijn solidariteit getoond. Daarnaast hebben de jeugdparlementariërs Samir Gobind, Dinesh Parag en Hakiem Lalmahomed eveneens de protestvergadering van de BvL/ALS bijgewoond.
KSR

error: Kopiëren mag niet!